IŞİD'in rehin aldığı şoförün ailesi, müjdeli haberi bekliyor

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (İŞİD) militanlarının rehin aldığı 32 Türk şoför arasında yer alan Şanlıurfalı kamyon şoförü Hanefi A.’nın ailesi gözyaşları içinde babalarının serbest bırakılmasını istiyor. Rehin şoförlerin...

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'in rehin aldığı şoförün ailesi, müjdeli haberi bekliyor

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (İŞİD) militanlarının rehin aldığı 32 Türk şoför arasında yer alan Şanlıurfalı kamyon şoförü Hanefi A.’nın ailesi gözyaşları içinde babalarının serbest bırakılmasını istiyor.

Rehin şoförlerin başka yere nakledildiğini anlatan aile, irtibatlarının kesildiğini dile getirdi. IŞİD militanları tarafından Musul’un Geyara ilçesinde rehin tutulan Türk şoförlerin ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Musul’daki bir termik santrale mazot götürürken önceki gün rehin alınan Türk şoförlerinin kurtarılması için girişimler sürüyor. Ancak ailelerin endişesi gittikçe artıyor. Bu gün sabah saatlerine kadar rehin tutulan şoförlerle iletişim kuran aileler, rehinlerin başka yere sevk edilmesi ile iletişimleri kesildi. Bu endişeleri daha da arttırdı. Aileler devlet sorunu haline gelen bu sorunun biran önce çözülmesini istiyor.

Rehin alınan şoförlerden biri de Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Eskiören köyünde ikamet eden Hanefi A. 6 çocuk babası Hanefi A.’nın ailesi gözyaşı içinde gelecek müjdeli haberi bekliyor. 10 yıldır Musul-İskenderun arası nakliyat yapan A’nın annesi Üveyş A., gözyaşları içerisinde oğlu ile bugün itibari ile iletişimin kesildiğini anlattı. Oğlunun da aralarında bulunduğu grubun başka bir yere nakledildiğini aktaran acılı anne, “Oğlumu rehin almışlar. Devletten yardım bekliyoruz. Evladımın yolunu gözlüyorum. Son olarak bu sabah görüştüm. Ayrı tuttukları 10 arkadaşında yanlarını geldiğini ve hepsinin başka bir yere nakledileceğini söyledi. Şimdi ulaşamıyorum. Oğlumdan edindiğim bilgiye göre para istiyorlar.” dedi.

Şoförün kardeşi de mağdur olduklarını belirterek devletten destek istedi. Şoförün eşi Ayten A. ise “Eşim ne amaçla rehin tutulduğunu bilmiyor. Ancak fidyeden bahsetti. Eşime herhangi bir baskı uygulanmadığını öğrendik. 6 çocuğu evde bekliyor. Küçük kızım daha 7 aylık, kim bunlara bakacak. Zor durumdayız. Devletten yardım bekliyoruz. Devlet yardım etsin, eşimi bıraksınlar. Eşim son olarak pazar günü işe gitti. Bir daha da gelmedi." Rehin şoförün küçük oğlu ise babasını özlediğini ve biran önce kavuşmak istediğini belirtti. CİHAN

Yorumlar