IŞİD'in öldürdüğü Türkmen lider için gıyabi cenaze namazı

Süleymaniye Camii’nde toplanan Ülkü Ocakları ve Türkmeneli İnsan Hakları Derneği üyesi bir grup, Irak’da IŞİD terör örgütü tarafından öldürülen Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Münir Kafili için gıyabi cenaze namazı...

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'in öldürdüğü Türkmen lider için gıyabi cenaze namazı

Süleymaniye Camii’nde toplanan Ülkü Ocakları ve Türkmeneli İnsan Hakları Derneği üyesi bir grup, Irak’da IŞİD terör örgütü tarafından öldürülen Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Münir Kafili için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına ülkü ocakları ve Türkmeneli İnsan Hakları derneği üyeleri ve camii cemaati katıldı. Namazda Munir Kafili için dua edildi. Namazın ardından bir konuşma yapan Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı, hükümetin kendilerine sahip çıkmamasından yakındı. Gazze ve Rabia için gösterilen hassasiyetin kendileri için gösterilmediğinden yakınan Avcı, “Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Münir Kafili, Peşmergeler’in kontrolündeki Kerkük’te uğradığı silahlı saldırıda şehit olması olayını kınıyoruz. Türkmenler’in arkasında duran maalesef bir ülke yoktur. “Mukaddes Ülke” olarak tarif edilen ülke Türkiye maalesef “Irak halklarına eşit mesafedeyiz” diyip diplomasiyi bahane ederek Türkmenler’in yanında yer almaktan sürekli kaçtığı görülmektedir. Oysa Gazze için, Rabia için ağlayanlar bugün orada katledilen Türkmenler için gözlerini yaşı bile akmıyor. Bir geçmiş olsun bile denmiyor. Türkmenler büyük bir katliamla karşı karşıya olurken yüzbinlerce insanımız evlerinden, yurtlarından kaçmışlardır can güvenlikleri olmadığı için.” diye konuştu.

‘CENAZE NAMAZI İÇİN MÜFTÜLÜK İMAM VERMEDİ DIŞARIDAN GETİRDİK’

Gıyabi cenaze namazı için müftülüğün kendilerine imam tahsis etmediğini söyleyen Savaş Avcı, bunun Türkiye’nin Türkmenleri önemsemediğini gösterdiğini ifade etti. Avcı, “Arkadaşların bana ilettiği şeklinde böyle bir talepte bulunuldu. Biliyorsunuz rahmetli şehidimiz Türkiye’nin şehididir Müslümandır yani. Ancak maalesef bu gıyabi cenaze namazını kıldırmadılar yani reddettiler daha doğrusu. Bunada bir mana anlam vermek çok zor neden böyle bir davranışta bulunduklarını da bilmiyorum bu da Türkiye’nin bize sahip çıkmamasının en güzel örneği. Yani hükümetinden camii imamına kadar Türkmenler’e sahip çıkılmıyor demek ki. Verilmedi evet onun için dışardan bir imam getirildi.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ise, “Yanıbaşımızdaki coğrafyada Türkmeneli’nde günlerdir hunharca Türkmen vatandaşlarımız şehit edilmektedir. Oysaki Arap yarımadasındaki büyük Ortadoğu projesinde bahar estirerek orada Amerika’nın uşaklığını yapan Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, Türkmeneli'nin umut olarak gördükleri hükümet tarafından el uzatılmamasının utancını inşallah bu hükümet yaşıyordur.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar