IŞİD'in kaçırdığı şoförlere Cihan ulaştı: Can güvenliğimiz yok

Irak Şam İslam Devleti Örgütü (IŞİD) tarafından Musul'da kaçırılan Türk TIR şoförlerle ilgili endişeli bekleyiş sürüyor. Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) telefonla ulaştığı şoförler, devletin kendilerine yardım etmesini istedi. Can...

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'in kaçırdığı şoförlere Cihan ulaştı: Can güvenliğimiz yok

Irak Şam İslam Devleti Örgütü (IŞİD) tarafından Musul'da kaçırılan Türk TIR şoförlerle ilgili endişeli bekleyiş sürüyor. Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) telefonla ulaştığı şoförler, devletin kendilerine yardım etmesini istedi. Can güvenliklerinin bulunmadığını belirten şoförler, 10 arkadaşlarının bilmedikleri bir yere götürüldüğünü anlattı.

Musul Termik Santrali'ne akaryakıt taşıyan TIR'ların şoförlerini rehin alan IŞİD, 32 şoförden 10'unu henüz bilinmeyen bir yere götürdü. 2 TIR'ı da kaçıran IŞİD üyeleri, 22 şoförü de termik santralde tutuyor. Cihan muhabirinin telefonla ulaştığı ve güvenlik gerekçesi ile isimleri gizli tutulan şoförler, nasıl rehin alındıklarını anlattı.

Musul'un 20 kilometre kuzeyinde bulunan termik santralde arkadaşlarıyla bulunduklarını kaydeden şoförler "İskenderun'dan termik santrale akaryakıt taşıyoruz. Boşaltırken burayı bastılar. Neyin ne olacağı belli değil. Dışarı çıkamıyoruz. Araçlarımız da burada mahsur. Yani araçları da bırakıp gelemiyoruz." şeklinde konuştu. Araçlardan 2'sinin örgüt mensuplarınca götürüldüğünü aktaran şoförler, kendilerine bir şey yapılmadığını; ancak 10 arkadaşının nereye götürüldüğünü bilmediklerini vurguladı.

Yanlarında götürdükleri erzakların yavaş yavaş tükendiğini de belirten şoförler, "Sıkıntıdan bir şey yiyemiyoruz. Bir an önce kurtulup çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz. Devletten yardım etmesini bekliyoruz. Can güvenliğimiz yok. Termik santralde esir tutuluyoruz. Durumumuz hiç iyi değil. Ne olacağı belli değil. Musul'un 20 kilometre kuzeyindeyiz. Toplam 32 kişiyiz, 10 arkadaşımızı başka bir yere götürdüler, haber alamıyoruz. Şu anda 22 kişi santralde rehin tutulduk." dedi.

Saat 07.30 sıralarında esir alındıklarını anlatan şoförler, şöyle devam etti: "Bizi yere yatırdılar, elimizi arkamıza bağladılar. 10 arkadaşımızı başka bir yere götürdüler. Bize hiçbir şey demiyorlar. Bize karşı bir şiddet olmadı; ama bize ne olacağı belli değil. 12 gündür ailemizden ayrıyız. Elimizden telefonları aldılar, arabaların içerisine gizlice girerek diğer telefonları aldık, onunla konuşuyoruz. Mağduruz, burada kaldık. Can güvenliğimiz yok. Televizyonlarda 'can güvenlikleri yerindedir' diye açıklamalar yapılıyor. Hiç öyle bir şey yok. Burada ne asker var, ne de güvenlik var. Tur atıp gidiyorlar. Bize her an her şey yapabilirler. Esir kalmışız. Vicdanlarına kalmış bir şey. Bizi tarasalar ne yapacağız? Olduğumuz yer açık bir cezaevi gibi. Bize yemek vermiyorlar. Bir şişe suyu 22 kişi paylaşıyoruz. Bize yardımcı olsunlar." CİHAN

Yorumlar