IŞİD'e katılmak isteyen 6 kişi yakalandı

Gaziantep'te, IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gittiği öne sürülen Fransa, Rusya, Kırgızistan ve Libya uyruklu 6 kişi yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'e katılmak isteyen 6 kişi yakalandı

Gözaltına tahsil edilen Libya uyruklu 2 kişi tutuklanırken, öteki 4 bireyin ise hudut dışı edileceği bildirildi. Kentte daha evvela yakalanan ve hudut dışı kararı verilen Endonezya uyruklu 13 kişi ise aralarındaki bir kadının 36 haftalık hamileliğinden ötürü seyahat riskli bulunduğu için Geri Gönderme Merkezi'nde bekletiliyor.

Gaziantep Valiliği, son günlerde Suriye'ye hukuk dışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalara ait izahat yaptı. Valilik'ten yapılan yazılı izahatda, meselesinde 'yurda giriş yasağı' olan Fransa uyruklu C.R.J.M.S. adlı bireyin dün polisler yönünden yakalandığı ve hudut dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği kaydedildi.

Polis ekipleri, arbede sahasına gitmek amacıyla Türkiye üstünden Suriye'ye geçiş yapmak için kente gelen Rusya uyruklu O.M. ve S.D. ile Kırgızistan uyruklu S.N.'yi de dün yakaladı. İfadesi tahsil edilen şüpheliler hudut dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

2 LİBYALI TUTUKLANDI

Suriye'ye gitmek için Gaziantep'e gelen Libya uyruklu V.M.A. ile H.H.E. ise geçen çarşamba günü polis yönünden yakalandı. Gözaltına tahsil edilen ve IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye geçmek istedikleri öğrenilen Libya uyruklu şüpheliler, sorgulamalarının peşinden çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

ENDONEZYALILAR DOĞUMU BEKLİYOR

Öte yandan Gaziantep'te geçen 29 Ocak'ta IŞİD'e katılmak üzere sınırı geçen aralarında hanım ve çocukların da bulunduğu 4 aile ferdi 13 Endonezyalı da polis yönünden yakalandı. Gözaltına tahsil edilen R.A.S., A.R.R., A.N.I., Q.M.H., I.W.A., J.F.N., N.S.A.H., A.U.H., T.N.M, S.H.K., M.I.R., A.Y. ve I.S.'nin hudut dışı edilmesi kararlaştırılarak Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Ancak, burada yapılan sıhhat kontrolünde sınırı geçmeden yakalanan I.S.'nin gebe bulunduğu belirlendi. Doktorların hamileliğinin son etabına gelen I.S.'nin kara yahut havayolu ile yapacağı yolculuğun risk taşıdığına dair rapor vermesi üstüne Endonezyalı 4 aile Geri Gönderme Merkezi'ne yerleştirildi. Şu anda 36 haftalık gebe bulunduğu belirtilen I.S.'nin doğum yapmasının peşinden seyahat yapabileceğinin belirlenmesi mecburiyetinde Endonezya'ya gönderileceği bildirildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar