IŞİD'e katılmak isteyen 5 kişi yakalandı

IŞİD'e katılmak üzere Türkiye'ye geldikleri belirlenen 5 yabancı, Gaziantep'te yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'e katılmak isteyen 5 kişi yakalandı

IŞİD’e katılmak üzere Hollanda, İspanya, Fas ve Belçika’dan Türkiye’ye geldikleri iddia edilen 2’si hanım 5 kişi, çıkarlarını Suriye’ye sınırından geçirmek üzere anlaştıkları Mehmet Güler (30) isimli kişiyle müşterek Gaziantep’te yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalananlar şüphelilerin Fas yurttaşı Jabran El Bahoudi (21), Hollanda yurttaşı Khalid Ballah (22), İspanya yurttaşı Rhimou Bghil Abdeselam (20), Belçika yurttaşı Samira Arhouni (28) ve Hollanda yurttaşı Türk asıllı Enes Bilen (21) bulunduğu söylendi. Bir aracın bünyesinde yakalanan ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen kişiler ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Savcılık sebebi ile sorgulanan şahıslar, tutuklanma istemiyle 3. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan Rhimou Bghil Abdeselam, Enes Bilen ve Mehmet Güler tutuklu yargılanmak üzere cezaevine sevk edilirken Jabran El Bahoudi, Khalid Ballah ve Samira Arhouni’nin ise mahkemeleri devam ettiği sürece yabancılar şubesinde gözaltında tutulacağı öğrenildi.

3 KİŞİ TUTUKLANIRKEN 3 KİŞİ İSE YABANCILAR ŞUBESİNDE GÖZALTINDA TUTULUYOR

İddiaları değerlendiren zanlıların avukatı Mehmet Yıldırım, "Şu safhada tutuklulukları devam etmektedir. Bu suçlama yapılan şüphelilerin duruşmasına emniyet safhasında, daha sonraki savcılık ve barış ceza safhasında katıldım. Devletin tayin ettiği müdafi pozisyondaydık. Duruşmaları 3 Nisan 2015 tarihinde yapılacak. Bu konu için 3 adet tutuklu var. Diğerleri ise gene tıpkı suçlamayla yargılanıyorlar. Türk Ceza Kanununun 314/2. Maddesi gereğince “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” organ olmak suçlamasıyla suçlanıyorlar. Sonucun ne olabileceği duruşma gününde belirgin olacaktır” dedi.

YURT DIŞINDAN GELİP GAZİANTEP’TEKİ BİR ŞAHISLA BULUŞTULAR

Suriye’de IŞİD’e katılmak için muhtelif ülkelerden Gaziantep’e geldikleri iddia edilen 5 insanın Gaziantep’te yaşayan ve daha evvela de IŞİD’e eleman götürdüğü iddia edilen Mehmet Güler ile buluştuğunu belirten Yıldırım, "Bunlar farklı yerlerden gelmişler. Hollanda, Norveç, İspanya’dan gelmişler. Bu gelen yurttaşlar Gaziantep’e gezi amaçlı geldiklerini beyan etmektedirler fakat bir tanesinin ailesi şikayet etmiş, gene diğerinin de ailesi şikayet etmiş. İspanyol ve hariç devletlerin polislerinin Türkiye’ye müracaatları üstüne Türkiye bunları takibe almış ve Gaziantep’te yakalanmışlar. Tamamı bir otomobil bünyesinde yakalanmışlar. Arabayı devam eden kişi de IŞİD’e eleman götürüp getiren bir tanesi şekilde daha evvela de suçlandığı için gözaltına alındılar ve tutuklandılar. Rhinou isimli İspanyol yurttaşı tıpkı suçlamayla suçlanıyor. Kendisi Gaziantep E Tipi Cezaevinde tutuklu. Duruşmaları geldiğinde son durumlarını mahkeme gene değerlendirecektir” dedi.

ÇOCUKLARININ IŞİD’E KATILACAĞINI AİLELERİ İHBAR ETTİ

Ailelerin, polise çocuklarının IŞİD’e katılmak üzere Türkiye’ye gittiklerini ihbar ettiğini belirten Yıldırım, "İspanyol yurttaşı bulunan şüphelinin ailesinin ’Kızımız Türkiye’ye gitti, IŞİD’e katılacak’ diye bir ihbarı var. İspanya polisi Türkiye polisine referans edince bu halde Gaziantep’teki emniyet inceleme yaparken tesadüfen bir otomobil bünyesinde yakalamışlar ve gözaltına alınmışlar. Ondan sonra safhalar gerçekleşmiş oluyor. Sorgulama neticesinde da kim nereden geldi, ne için geldi, onların da ifadeleri tahsil edilmiş vaziyette. Sonuçta da mahkeme şüpheyi yeterli buldu ki tutuklama kararı verdi. 3 tanesini tutukladı, 3’ünü de güvenlik kontrolü ismi altında, adli denetim mekanizmasına bağlı şekilde özgür bıraktı. Yabancı olanlar yabancılar polisinde gözetim altındalar. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyorlar. Önümüzdeki ayın bünyesinde duruşmaları var. Duruşmada mahkemenin gelişen şartlara ve birleşen delillere oranla güvenlik tedbirine mi bağlar yok ise özgür mi bırakır onu bilemeyiz” biçiminde konuştu.

Zanlıların önümüzdeki ay bünyesinde mahkemeye çıkartılacakları öğrenildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar