IŞİD'e katılılan İngiliz kızlar o kentte!

Terör örgütü IŞİD'e katılmak için İngiltere'den Suriye'ye gittiği iddia edilen üç genç kızın, Rakka kentinde oldukları ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'e katılılan İngiliz kızlar o kentte!

Sky haber kanalının Türkiye-Suriye sınırında bulunan muhabiri Stuart Ramsay'e dayandırdığı haberine göre, üç kız, kendileriyle daha öncelikle internet vasıtasıyla irtibatta bulunan diğer bir İngiliz kızın yanında, Rakka'da bir evde bulunuyor. Ramsay, haberde, "Sağlam kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, kızlar Rakka'dalar, güvendeler ve diğer bir İngiliz kızla kalıyorlar" ifadesini kullandı.

Üç İngiliz kızın 18 Şubat'ta İstanbul Bayrampaşa otogarında görüldükleri güvenlik kamerası görüntüleri geçen hafta yayınlanmıştı. Genç kızların aileleri önceki gün, İngiliz polisini ciddi bir mektubu direkt kendilerine iletmedikleri için ihmalle ve işini iyi yapmamakla suçlamıştı.

15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana'nın aileleri, kızlarına polis nedeni ile verilen ve Suriye'ye giden diğer bir arkadaşlarıyla ilgili ifadeleri için izin istenen mektubun kendilerine ulaşmadığını, bu mektubun kendilerine ulaşması biçiminde kızlarının Suriye'ye gidişlerini önleyebileceklerini kaydetmişti.

17 Şubat'ta Londra'dan İstanbul'a giden kızların Türkiye'den Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldıkları hesap ediliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar