IŞİD’e karşı tedbirler planını ele aldı

Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD’e karşı tedbirler planını ele aldı


 Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleşti.

ANS PRESS’in haberine  göre, oturumda 20 Temmuz’da Suruç ilçesinde işlenen 32 kişinin ölümü, 100'den fazla kişinin yaralanması ile sonuçlanan terör eylemi hükümetin temel gündemini teşkil etti.

 

Hükümet Suriye'nin kuzey bölümünde IŞİD gruplaşmasının tehdit edici faaliyetleri ile ilgili tedbirler planına dair tartışmalar yaşandı.

 

Oturumun sonunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşma yaptı. Davutoğlu, gruplaşmaya üye silahlıların Suriye ile sınır bölgelerden Türkiye'ye geçişini engellemek için bir takım tedbirler öngörülüyor. Arınç Ulusal Güvenlik Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından tedbirler planına dair tanıtımın baş tuttuğunu söyledi.

 

"IŞİD tehditleri fonunda teröristlerin geçiş noktalarını engellemek söz konusudur. Bunun için fiziksel güç ile müdahale etmek gerekiyor.’’ Sınırda fiziki güvenlik sistemi kurulacak. Bu konuda dahil Bakanı hem sınır güvenlik sistemine ilişkin, hem de en son yaşanan olaylar nedeni ile kritik bölgelerde ek olarak hangi önlemlerin alınacağına dair açıklama yaptı.

 

Arınç olayla ilgili ülkede "neden ulusal yas ilan olunmadı" sorusuna cevabına ise, ‘’Her gün bu tür saldırılarla ilgili ulusal yas ilan edilseydi, o halde milli matem tedbirleri kendi mahiyetini ve değerini kaybederdi.’’

Yorumlar