IŞİD'e Ağır Darbe: 386 Militan Öldürüldü

Koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği operasyonlarda Selahattin ve Anbar kentlerinde 386 IŞİD militanı öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'e Ağır Darbe: 386 Militan Öldürüldü

Irak Savunma Bakanı Halit El Ubeydi, Selahattin ve Anbar illerinde IŞİD'de karşı operasyon yürüten askeri birlikleri ziyaret etti. Bu şehirlerde yürütülen operasyonlarda 386 IŞİD'li öldürüldü.

BİRÇOK BÖLGE GERİ ALINDI

Irak Savunma Bakanlığı, terör örgütü IŞİD'e karşı Selahattin ve Anbar illerinde yürütülen operasyonlardan yeni görüntüler yayınladı. Birçok bölgenin IŞİD'den art alındığı açıklanırken operasyonlarda 193 IŞİD'li terörist etkisiz bir duruma getirildiği söylendi. Selahattin ilinde Kara Kuvvetleri 5'nci Tugay Komutanlığı vasıtası ile yürütülen ve Gönüllü Halk Güçlerinin de destek verdiği operasyonların birinci ve ikinci etabı tamamlandı.

IŞİD'İN ELİNDEKİ BÖLGELER ATEŞ ALTINDA

Yayınlanan görüntülerde Diyale ilinden Salahattin iline doğru ilerlemekte bulunan ordu birliklerinin Hmrin Nahiyesi ile El Zarga Köprüsü ve bağlı bulunduğu köyler IŞİD'den temizlendiği görülüyor. Selahattin il merkezi Tikrit'i kuşatan askerler, alanda IŞİD'in konuşlandığı yerlere top ve roket saldırıları düzenliyor. Buradaki operasyonda ise 150 IŞİD'li terörist öldürüldüğü bildirildi.

UÇAKLAR HAVADAN DESTEK VERİYOR

Askerlerin ele geçirdikleri alanlarda IŞİD'e ilişkin fazla aşırı sayıda bombalı araçları etkisiz bir duruma getirip silah depolarını imha ettiği söylendi. Askerin Tikrit iline doğru ilerlemekte bulunduğu ve bu yerlerin IŞİD'den yüzde yüz arındırılacağını bildirildi. Karadan yürütülen operasyonlara havadan da uçaklar destek veriyor. Operasyonu yürüten komutanlar ele geçirilen Zerga Köprüsü'nden sonra bir sonraki duraklarının Alem nahiyesi olacağını daha sonra ise Tikrit merkezine ilerleyeceklerini açıkladı. Savunma Bakanlığı, Anbar iline bağlı El-Gurma dalında 13 köyün IŞİD'den temizlendiğini ve 43 IŞİD'li teröristin öldürüldüğünü söyledi.

Irak Savunma Bakanı Halit El Ubeydi, bölgedeki ordu birliklerini ziyaret etti. Cephedeki askerlerle bir araya gelen Bakan Ubeydi IŞİD mevzilerini top ateşiyle bombaladı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar