IŞİD tarafından katledilen Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Irak'ta terör örgütü IŞİD tarafından katledilen Türkmenler için Gaziantep'te gıyabi cenaze namazı kılındı. IŞİD tarafından katliama maruz kalarak şehit edilen Türkmenler için Gaziantep'te gıyabi cenaze namazı kılındı. Ulu Cami'de...

Google Haberlere Abone ol
IŞİD tarafından katledilen Türkmenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Irak'ta terör örgütü IŞİD tarafından katledilen Türkmenler için Gaziantep'te gıyabi cenaze namazı kılındı.

IŞİD tarafından katliama maruz kalarak şehit edilen Türkmenler için Gaziantep'te gıyabi cenaze namazı kılındı. Ulu Cami'de kılınan cuma namazının ardından cami önünde toplanan vatandaşlar, IŞİD'in katliamına maruz kalarak hayatını kaybeden Türkmen vatandaşlar için dualar ederek, gıyabi cenaze namazı kıldı. Koordinatör Vali Veysel Dalmaz'ın da katıldığı cenaze namazı sonrasında, Gaziantep Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Doğan açıklamalarda bulundu. Zulme uğrayan Türkmen vatandaşları unutmayacaklarını dile getiren Doğan, "Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından Türkiye genelinde gıyabi cenaze namazı kılınmaktadır. Musul, Kerkük bölgelerinde şehadete kavuşan şehitlerimiz için cenaze namazı tertipledik. Geçen hafta içerisinde rahmeti rahmana kavuşan Kerkük Türkmen Meclisi Başkanı Münir Kafili için gıyabi cenaze namazı düzenlemiş bulunmaktayız. Orada zulme uğrayan, kan ve gözyaşları içerisinde olan Türkmen kardeşlerimizi unutmayacağız." dedi.

Ülkü ocakları olarak bir yardım kampanyası düzenlediklerini belirten Doğan, "Biz aynı duyarlılığı Somali'ye, Arakan'a yardım eden Türk milletinden aynı fedakarlığı Türkmenelleri için de bekliyoruz. Buradan iki soru sormak istiyorum: Sayın Başbakanımızın eşi acaba gidip de Türkmeneli, Doğu Türkistan'daki çocuklara sarılıp ağlayacak mıdır? Onlara aynı şefkati gösterecek midir? Hükümetimizin ağlamaktan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkmenler için de gözyaşı dökecek midir? Bunları merakla beklemekteyiz." açıklamalarında bulundu.

CİHAN

Yorumlar