IŞİD, Süleyman Şah Türbesi'nin Eski Yerinden Çıkarıldı

Suriye'deki IŞİD militanları, YPG ile çatıştıktan sonra Halep'in doğusundaki Karakozak köyünden çekildi. Karakozak, Süleyman Şah Türbesi'nin eski yeriydi.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD, Süleyman Şah Türbesi'nin Eski Yerinden Çıkarıldı

YPG ve ÖSO haftalar devam eden çatışmaların peşinden IŞİD'i Süleyman Şah Türbesi'nin eski noktayı Karakozak köyünden çıkardı. IŞİD köyden çekilirken Karakozak Köprüsü'nü havaya uçurdu.

IŞİD GERİ ÇEKİLDİ

Bölgedeki aktivistlerden Zekeriyya Ebu'l-Bera, yaptığı izahatda, IŞİD'in, şiddetli çatışmalardan sonra Karakozak Köprüsü'ne 7 kilometre mesafedeki stratejik El-Mecbel bölgesinin kontrolünü kaybettiğini ve el-Hammam ve el-Cessane köylerine doğru çekildiğini söyledi.

IŞİD ÇEKİLİRKEN KRİTİK KÖPRÜYÜ HAVAYA UÇURDU

Ebu'l-Bera, militanların çekilme esnasında Halep-Haseke yolu üstündeki tek köprü bulunan Karakozak Köprüsü'nü patlayıcılarla havaya uçurduğunu, böylelikle Kobani (Ayn el-Arab) ile Halep kırsalının bağlantısının tam olarak kesildiğini kaydetti.

Ebu'l Bera bununla birlikte uluslararası koalisyona ilişkin uçakların, IŞİD'in Karakozak'taki mevzilerine düzenlediği saldırıda örgüte ilişkin vasıtaların kullanılamaz bir vaziyete geldiğini anlatım etti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar