"IŞİD esir şoförler için adam başı 50 bin dolar istiyor"

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca kaçırılan 32 Türk şoförün yakınları Gaziantep'te şoförlerin bağlı olduğu firma yetkilileriyle görüştü. Firma yöneticisi Mehmet Kızıl ile görüşen aileler, her TIR şoförü için 50...

Google Haberlere Abone ol
"IŞİD esir şoförler için adam başı 50 bin dolar istiyor"

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca kaçırılan 32 Türk şoförün yakınları Gaziantep'te şoförlerin bağlı olduğu firma yetkilileriyle görüştü. Firma yöneticisi Mehmet Kızıl ile görüşen aileler, her TIR şoförü için 50 bin dolar fidye istendiğini söyledi. Görüşme esnasında cep telefonuyla aranan rehin Türk şoförü, serbest bırakılmaları için IŞİD'in atadığı Musul Valisi'nin araç başına 50 bin dolar fidye istediğini ifade etti.

Şanlıurfa, Mardin, Suruç ve Nizip'ten gelen esir 10 TIR şoförünün aileleri, Gaziantepspor'un Başkanı olan İbrahim Kızıl'ın şirketi Kızıl Grup adına firna yöneticisi Mehmet Kızıl ile görüştü.

Şirket yöneticisi Mehmet Kızıl ile birlikte rehin tutulan şoförlerden biri arandı. Rehin alınan şoför, kişi başı 50 bin dolar fidye istendiğini söyledi. Yapılan telefon görüşmesinde şoför, “Araba başı 50 bin dolar istiyorlar. Musul valisi bu fidyeyi istiyor. Bize gelen askerler en son bunu söyledi." şeklinde açıklama yaptı. Kızıl ise, “İsterlerse 100 bin dolar verelim. Devletimiz bu kadar aciz mi. İnşallah parayı alırlar da, sizi serbest bırakırlar" şeklinde cevap verdi.

ŞOFÖR AİLELERİ İSYAN ETTİ: PERİŞAN DURUMDAYIZ

Günlerdir şoförlerin esir tutulduğuna dikkat çeken bir şoför yakını ise, “Şoför ailelerinin sorunları için geldik. Ailece çok kriz yaşıyoruz. 32 TIR şoförünün ailesi arasında 100 tane aile var. Hepsi perişan olmuş. Bunların biran önce kurtulmasını istiyoruz.” açıklamalarına yer verdi. Suphi Şahin isimli bir TIR şoförü yakını da, şirket yöneticilerinin gerekli hassasiyeti göstermediğinden şikayetçi oldu. TIR şoförlerinin IŞİD'in atadığı Musul Vali'nin elinde tutulduğunu dile getiren Şahin, “Oradaki TIR şoförlerimizle yaptığımız görüşmede, Musul Valisi'nin fidye istediği herkes tarafından biliniyor. Araba başı 50 bin dolar isteniyor. Oradaki şoförlerde telefonları var. Şuana kadar hiçbir zarar verilmemiş. Ancak fidye alınmadan hiçbir şekilde bırakılmayacağı söyleniyor.” diye konuştu.

KIZIL: OLAY HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE BİZİM YAPACAĞIMIZ BİR ŞEY YOK

Ardından basın mensuplarına açıklama yapan Kızıl, “Olay hükümetin gündeminde, bizlerin şirket olarak yapabileceği hiçbir şey yok. Burada bir süreç işliyor. O süreci hem hükümet tarafından takip ediyoruz, hem hükümet o taraftan takip ediliyor. Ailelerin mağduriyetini hep beraber görüyoruz, sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz. Arzu ettiğimiz bir durum değil.” dedi.

Açıklamaların ardından Kızıl, 20 kişilik gruptan 3 temsilci ile özel bir görüşme yaptı.

CİHAN

Yorumlar