ISİAD'dan, Hizmet Hareketi'ne yönelik nefret söylemlerine tepki

Isparta'da, öğrenci yurdu temel atma töreninde konuşan Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD) Başkanı Özcan Pınarcı, yolsuzluk operasyonu sonrası AK Parti'nin, Hizmet Hareketi'ne yönelik nefret söylemlerine büyük tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
ISİAD'dan, Hizmet Hareketi'ne yönelik nefret söylemlerine tepki

Isparta'da, öğrenci yurdu temel atma töreninde konuşan Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği (ISİAD) Başkanı Özcan Pınarcı, yolsuzluk operasyonu sonrası AK Parti'nin, Hizmet Hareketi'ne yönelik nefret söylemlerine büyük tepki gösterdi. Pınarcı, AK Parti'nin, adanmışların hizmetlerini sekteye uğratmak maksadıyla her gün akla hayale gelmeyecek söylemlerde bulunmalarına rağmen hizmete devam edeceklerini söyledi.

Isparta'nın, tarihin her döneminde milletine hizmet eden kamil insanları yetiştirdiğini belirten ISİAD Başkanı Pınarcı, "Isparta'mızın manevi dinamiği olan Üstadımız Bediüzzaman Hazretleri 103 yıl önce İslam aleminin içine düştüğü hastalıkları dile getirmiş ve bunların; cehalet, sefalet, tefrika olduğunu vurgulamıştır. Cehaletin en büyük ilacının da eğitim olduğunu açıklamıştır. Bunun için, gönül verenler bütün imkanlarını sefer etmiştir. Ne yazık ki son zamanlarda milletine hizmeti gaye haline getirmiş Anadolu insanına söylemekte zorlandığımız çete,örgüt, uluslararası güçlerin taşeron yapısı ve sigara dahi kullanmayan insanlara haşhaşi denilerek en bayağı ifade kullanılmıştır." şeklinde tepkisini dile getirdi.

60 yıldır milletine hizmetten başka gayesi olmayan, Türkiye'nin yetiştirdiği en güzide insanlardan biri olan Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yapılan hakaretleri kabullenemediklerini ifade eden Pınarcı, "Henüz 60 gün bile geçmişi olmayan insanların "sen kimsin, nereden çıktın" şeklindeki tabirlerini komik buluyor ve kınıyoruz. Bu millete hizmet eden insanımızın ağa babaları Kur'an, Sünnet, Üstadımız gibi yüce değerler olduğunu hatırlatır, bugüne kadar inandığımız ve yapmaya çalıştığımız eğitim ve millete hizmet yolundan dönmeyeceğimizi belirtir, bundan sonra daha aşk ve şevkle hizmetimize sarılacağımızı tüm dünyaya bir de Isparta'dan ilan eder, devleti yönetenlerin hakaret, diğerini ötekileştiren ve nefret dili olarak kullanılan söylemlerinden vazgeçmelerini şahsımız ve burada bulunan bu işe gönül vermiş insanlar adına isteriz." ifadelerini kullandı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'da, böyle seçkin, eğitime gönül vermiş topluluğa böyle kötü ithamların yakışmadığını belirterek, aralarında bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Konuşmaların akabinde 2014-2015 eğitim yılına yetişmesi hedeflenen 150 kişilik öğrenci yurdunun temeli dualarla, tekbirlerle atıldı. CİHAN

Yorumlar