İSFALT’tan Yozgat Belediyesi'ne asfalt semineri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Asfalt Fabrikaları (İSFALT), asfalt üretim teknikleri ve kaliteli asfalt uygulamaları hakkında Yozgat Belediyesi çalışanlarına seminer verdi.

Google Haberlere Abone ol
İSFALT’tan Yozgat Belediyesi'ne asfalt semineri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Asfalt Fabrikaları (İSFALT), asfalt üretim teknikleri ve kaliteli asfalt uygulamaları hakkında Yozgat Belediyesi çalışanlarına seminer verdi.

Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Gençlik ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen ve 3 gün sürecek seminere Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, Fen İşleri Müdürü Hasan Löker ve asfalt üretimi ve yol yapımında çalışan personel katıldı.

İSFALT Eğitim Şefi Dr. Mehmet Tahir Deniz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Asfalt Fabrikaları'nın asfalt üretim teknikleri ve kaliteli asfalt uygulamalarına dair bilgi ve tecrübelerini bütün Türkiye ile paylaşmaya başladığını ve bu eğitimin ikincisini Orta Anadolu Kalkınma Ajansının desteğiyle Yozgat Belediyesinde yaptıklarını söyledi. Deniz, “Seminerimiz bugün başladı ve üç gün sürecek. Burada amacımız İSFALT’ın asfalt yapmakta ve kullanımda kazandığı tecrübeyi diğer belediyelerimizle paylaşarak onların da kaliteli bir asfalt atmasını sağlamaktır. Kaliteli atılan bir asfalt hem daha uzun ömürlü oluyor, hem de ekonomik kayıpları önlüyor.” dedi.

Eğitim kapsamında, İSFALT’ın uzman eğitmenlerinin, A’dan Z’ye asfaltı anlatmanın yanı sıra bölgeye özel asfalt uygulamaları ile İSFALT’ın iş süreçleri konularında katılımcılara bilgi aktaracağını söyleyen Deniz, "Eğitmenler, malzemeden üretim ve uygulamaya, Ar-Ge’den tasarım ve laboratuvar süreçlerine kadar bütün detaylarıyla asfaltı anlatıyor. Eğitimimizde ayrıca, kaliteli asfalt üretimi ve seyir konforu sağlayan yollar için ekonomik çözüm teklifleri titizlikle inceleniyor." diye konuştu.

3 günlük seminer süresince, katılımcılara siyah ürünler ve İSFALT ürün yelpazesi, Bitümlü sıcak karışımlarda kalite kontrol esasları, Asfalt malzemeleri ve tasarım yöntemleri, Asfaltta yenilikler, Asfalt üretimi, Asfalt dışı ürünlerin üretimi, Yolların projelendirme esasları, Asfalt uygulama teknikleri, Baca kapakları düzenleme ve tranşe uygulamaları konusunda bilgiler verileceği belirtildi. CİHAN

Yorumlar