İşe gidip gelirken okuduğu kitaplarla ödülü kaptı

Öğrencilerine örnek olmak için sürekli kitap okuyan dershane öğretmeni Metin Ay, işe gidip gelirken okuduğu kitaplar sayesinde ödüle layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
İşe gidip gelirken okuduğu kitaplarla ödülü kaptı

Öğrencilerine örnek olmak için sürekli kitap okuyan dershane öğretmeni Metin Ay, işe gidip gelirken okuduğu kitaplar sayesinde ödüle layık görüldü.

    Kültür Bakanlığı, İl Halk Kütüphanesi, Uludağ Üniversitesi ve Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi işbirliği ile düzenlenen etkinlik kapsamında Bursa’da 2013 yılında en çok kitap okuyan öğrenci ve yetişkinler ödüllendirildi. Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda yetişkinler dalında Metin Ay (39) ödülünü aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi'nden yararlanarak en çok kitap okuyanlar listesine giren Ay, kitap okumanın kendisi için bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

    Heykel’de bulunan özel bir dershanede matematik öğretmenliği yaptığını belirten Metin Ay, “Bursa Nilüfer’de yaşıyorum, kitap okuma alışkanlığı küçüklükten beri var. Özellikle son dönemde öğrencilerimize ve kendi kızıma örnek olabilmek için bunu biraz daha gönüllü olarak artırdım ve sürdürüyorum. Ama bu benim için daha çok bir ihtiyaç. Bütün boş vakitlerimi kitap okuyarak değerlendirmeye çalışıyorum. Günde en az bir saat ve üzeri kitap okumaya gayret ediyorum. Okuduğum kitabın kalınlığına göre değişiyor ama ayda en az 5 ile 10 kitap okuyorum.” dedi.

    Kitap okumak için kütüphaneden yararlandığının altını çizen Ay, “Özellikle yolda geçen vaktimi kitap okumayla geçiriyorum ve öğrencilerime de bunu tavsiye ediyorum. Küçük vakitlerin bile toplandığında çok büyük kitaplara denk geldiğini kendi hayatımda yaşadığım için onlara da anlatıyor ve örnek olmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

    Nilüfer’den metroyla işe gelip giderken yaklaşık 20 dakikalık yolu kitap okuyarak geçirdiğini anlatan Metin Ay, bu sürede de en az 50-60 sayfalık kitap okuduğunu kaydetti. Öğrencileri başta olmak üzere çevresine örnek olduğu için büyük takdir gördüğünü anlatan Metin Ay, kendisine çok kitap okuduğu için ödül verileceğini duyduğunda şaşırıp mutlu olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar