İşçileri anmaya giden gruba polis müdahalesi

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını protesto etmek için ODTÜ'den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürümek isteyen gruba, polis müdahale etti. İşçileri, yüzleri maskeli halde anmak isteyen grup polise Molotof, taş, misket...

Google Haberlere Abone ol
İşçileri anmaya giden gruba polis müdahalesi

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını protesto etmek için ODTÜ'den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürümek isteyen gruba, polis müdahale etti. İşçileri, yüzleri maskeli halde anmak isteyen grup polise Molotof, taş, misket ve havai fişekle saldırdı. Polis ekipleri ise tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verdi.

ODTÜ Fizik Bölümü önünde toplanan öğrenciler, sloganlar eşliğinde polisin barikat kurduğu A1 kapısına doğru yürüdü. Kampüs girişinde durdurulan grupla, sorumlu emniyet amirleri görüşmek istedi. Bu sırada eylemcilerle emniyet müdür yardımcısı arasında ‘Soma’ tartışması yaşandı. Eylemciler, çok sayıda işçinin hayatını kaybettiğini belirterek, bakanlığa yürüyeceklerini tekrarladı. Emniyet amiri ise “Acı hepimizin acısı, acımızı yaşayalım. Ben dün kaç saat çoluk çocuk ağladım. Biliyor musunuz?” diye serzenişte bulundu. Daha sonra taraflar geri çekildi. Molotof bombası ve taşla saldırı hazırlığı yaptığını belirten emniyet güçleri, yürüyüşe izin verilmeyeceğini duyurdu. Çantalarının dolu olduğunu ifade ederek, grubun dağılmasını istedi. Çantalarındaki kitaplarını gösteren eylemciler ise polisin yolu açması için anons yaptı. Bir süre sonra barikata yürüyen grup, polise taşla saldırdı. Çevik Kuvvet ekipleri de gruba önce tazyikli su, ardından gazla müdahalede bulundu.

Ağaç diplerine çekilen yüzü maskeli gruplar, buradan polise Molotof, taş, misket ve havai fişekle saldırdı. Bazı eylemciler, çöp konteynerleriyle kampüs girişinde barikat kurdu. Polis ve eylemciler arasında uzun süren bir çatışma yaşandı. Zaman zaman atılan Molotof Bombaları nedeniyle polis ekipleri zor anlar yaşadı. Bazı polisler yanmaktan son anda kurtuldu.

Ağaçlık alana düşen bir Molotof nedeniyle küçük çaplı yangın çıktı. Yangın büyümeden söndürüldü. Çıkan olaylarda polis ve eylemcilerden hafif şekilde yaralananlar oldu. Bazı göstericiler gözaltına alındı. Yaklaşık 3 saat süren çatışmanın ardından öğrenci grubu, kampüs içine girip dağıldı.

CİHAN

Yorumlar