İşçilerden Maden İş Sendikası yöneticilerine tepki

Soma'da 284 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağında basın açıklaması yapan Maden İş Sendikası yöneticileri, işçilerden tepki gördü. Maden İş Sendikası Soma Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, olayın üzüntüsü içinde olduklarını...

Google Haberlere Abone ol
İşçilerden Maden İş Sendikası yöneticilerine tepki

Soma'da 284 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağında basın açıklaması yapan Maden İş Sendikası yöneticileri, işçilerden tepki gördü.

Maden İş Sendikası Soma Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, olayın üzüntüsü içinde olduklarını dile getirdi. Sendika olarak bu işi örtbas etme tarafında olmadıklarını belirten Küçükgencay, şöyle konuştu: "Burada büyük bir olayda konuşuyoruz. Bunu konuşması bile zor. 08.00 vardiyası işten çıkarken ve 16.24 vardiyasına gelen arkadaşların içeriye girmeye çalışması var. Orada lambalarını alan, almayanların belirsizliği var. İçerde o 740 kişiden bahsedildi. Ama kimisi çıkmıştı, kimisi tekrar girmişti. İçeride bir sürü panolar ve ekipler var. Biz de soruyoruz öğrenmeye çalışıyoruz, vardiya arasında olması belirsizliğe neden oluyor."

"NEDEN AİLELERİ TEK TEK ARAMIYORSUNUZ?"

Küçükgencay, gazetecilerin, "O vardiyadaki işçileri niye tek tek arayıp sormuyorsunuz, niye tespit edemiyorsunuz, çok büyük bir sayı değil. Sendikanın burada bir çadırı yok işçilerin ailelerine bilgi vermek için." şeklindeki eleştirilere, "Kesinlikle haklısınız, burada yönetim kurulu üyelerimiz var bu konuda temsilcilerimiz var çalışmalar yapmıyor." karşılığını verdi.

"BURADA ŞUBE AÇILABİLİRDİ"

Bir gazetecinin, "İçerde 700 kişiden bahsediliyor, neden ailelerini arayıp madendeler mi dışarıdalar mı sormuyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Küçükgencay, "Şuanda bizler de sizler gibi buradayız, burayı takip etmek sorundayız. Soma'daki arkadaşlar ise nakillerin yapılması gibi çalışmalara yardımcı oluyor. 13 bin üyeye hizmet vermeye çalışan 5 yöneticiyiz. Eksik olarak şunu söyleyebilirim, Soma kömürlerinde başka bir şube açılabildi, Maden İş Sendikası olarak daha iyi hizmet adına söylüyorum. Diğer yerlerde belki şube açılabilirdi. Ama bu hizmet vermeme anlamına gelmiyor." diye konuştu.

Küçükgencay'ın konuşmasını kesen bir işçi, "Bizlere hiçbir söz hakkı vermiyorsunuz. Biz işe giriyoruz, ağzımı açtığımızda ya işimizden oluyoruz, açmazsak canımızdan oluyoruz. Durum budur. Oyla geliyoruz diyorsunuz ama ben kime oy attığımı bilmiyorum ki." şeklinde tepki gösterdi.

CİHAN

Yorumlar