İşçiler, TÜMÇADER’in iftarında buluştu

Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER), Türk Metal Sendikası ve Petrol İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri, iş yeri temsilcileri ve görevlilerini iftarda buluşturdu. Derneklerinin 2005 yılından bugüne Kırıkkale'de faaliyetlerine devam ettiğini...

Google Haberlere Abone ol
İşçiler, TÜMÇADER’in iftarında buluştu

Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER), Türk Metal Sendikası ve Petrol İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri, iş yeri temsilcileri ve görevlilerini iftarda buluşturdu.

Derneklerinin 2005 yılından bugüne Kırıkkale'de faaliyetlerine devam ettiğini açıklayan TÜMÇADER Genel Sekreteri Seyit Daştan, bu yıllarda boş durmadıklarını, Kırıkkale insanına yönelik seminer, konferans, şenlikler, kurslar ve sportif faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Üyelerinin yararına mesleki, sosyal ve kültürel tüm çalışmalarda yer almak temel hedefleri olduğunu aktaran Daştan, "Bu faaliyetlerimizde derneğimizle işbirliği içinde çalışan tüm üyelerimize diğer dernek, vakıf, kurum ve sendikalarımıza teşekkür ederiz. Sizler çalışanların sendikası bizler ise çalışan derneği olarak bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Çalışanların her türlü sorunları ile ilgilenmek çözüm bulmak, çözüm üretmek için çalışmak bizlerin öncelikli görevleridir. Bu nedenle bizler sivil toplum kuruluşları olarak, işbirliği içinde çalışmak durumundayız. Şu günlerde rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayını idrak ediyoruz. Bütün güzelliklerin yaşanacağı bu ayda hem ülkemizde hem İslam ülkelerinde maalesef tam aksine durumlar yaşanmaktadır. Ülkemizde Ramazan ayı içinde dahi kin, nefret söylemleri, ötekileştirme haksız ve adil olmayan bir takım uygulamalar devam etmektedir." dedi.

Türkiye’nin tüm komşularıyla sorun yaşayan bir ülke durumuna geldiğini ifade eden Daştan, "İslam ülkelerinin durumu ortadadır. İsrail'in şu mübarek günde dahi Gazze'ye saldırısı bizleri derinden yaralamıştır. İşte tüm yaşanan bu olumsuzluklar STK’ları olarak bizlerin daha çok çalışması gerektiğini göstermektedir. Tüm bu yaşananların sevgi saygı hoşgörü, hak ve adaletten insan haklarından ödün vermeden işbirliği ile çözüleceğine inanıyoruz. Özlediğimiz hayal ettiğimiz güzel günlere ancak tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları, gönüllü kuruluşlarla birlikte ortak akıl ortak çalışma ile kavuşacağımıza inanıyoruz. Ancak temel şart birbirimizi anlayarak ötekileştirmeden saygı ve sevgi ile ortak çalışmaktır." diye konuştu.

Daştan, konuşmasına şu şekilde sürdürdü: "Kimse Yok mu Derneği ile ortak çalışma ile 500 aileye gıda yardımı yaptık. Üyelerimizin kişisel çalışmaları ile Kırıkkale'de bulunan mevsimlik işçilere gıda ve giyim eşyası dağıtımında bulunduk. Bu çalışmada gördük ki komşu ülkelerde yaşanan savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteciler tarlalarda çalışmaktalar. İçlerinde avukat ve öğretmenlerin olması bizleri üzmüştür. Ancak çalışmaktan başka yapacak bir şey yok. Ayrıca Karşıyaka ve Bağlarbaşı mahallelerinde hayırseverlerce yaptırılan okuma salonu ve öğrenci yurdunda günlük 300 kişilik iftarlık dağıtımı yapılmaktadır. TÜMÇADER iyi, güzel ve doğru olan her çalışmada yer almaya devam edecektir."

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal ve Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer de davetten dolayı duyduğu memnuniyetti dile getirdi. CİHAN

Yorumlar