İşçiler saygı duruşunun ardından iş bıraktı

Yüz binlerce işçi Soma faciası sebebiyle bugün iş başı yapmadı. Türkiye’yi yasa boğan ve üç gün milli yas ilan edilen facia ile ilgili Türk-İş tarafından alınan bir günlük iş bırakma eylemi bugün gerçekleştirildi. Karar alındıktan...

Google Haberlere Abone ol
İşçiler saygı duruşunun ardından iş bıraktı

Yüz binlerce işçi Soma faciası sebebiyle bugün iş başı yapmadı. Türkiye’yi yasa boğan ve üç gün milli yas ilan edilen facia ile ilgili Türk-İş tarafından alınan bir günlük iş bırakma eylemi bugün gerçekleştirildi. Karar alındıktan sonra bu eyleme Bolu’da çeşitli sendikalarda çalışan işçiler destek verdi.

Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, Pişirici Cihazlar İşletmesi önünde üye çalışanlara basın açıklaması yaptı. Elçi, “Üreten insanlara ürettikleri kadar değer verilsin. Artık cinayet zamanı değil, hayat zamanı. İş kazalarında Türkiye’nin boynuna utanç madalyası taktıran, ucuz işçiliğin peşinden koşan basit işveren zihniyetine dur demeliyiz.” ifadelerini kaydetti. Ardından Soma kömür işletmesinde hayatını kaybedenler adına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. İşçiler, daha sonra servislerle evlerine dağıldı.

CİHAN

Yorumlar