İşçiler eylem yaptı

Siirt’te Yol-İş Sendikası üyesi bir grup taşeron işçi, eylem yaptı. Siirt-Kurtalan karayolu üzeri asfalt sahasında toplanan bir grup taşeron işçi adına açıklama yapan Yol-İş Sendikası Temsilcisi Abdulcelil Damar, karayollarında çalışan...

Google Haberlere Abone ol
İşçiler eylem yaptı

Siirt’te Yol-İş Sendikası üyesi bir grup taşeron işçi, eylem yaptı. Siirt-Kurtalan karayolu üzeri asfalt sahasında toplanan bir grup taşeron işçi adına açıklama yapan Yol-İş Sendikası Temsilcisi Abdulcelil Damar, karayollarında çalışan taşeron işçiler olarak kanun karşısında birçok temel haktan mahrum olduklarını dile getirdi.

    Yol-İş Sendikası Temsilcisi Damar, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Üyesi olduğumuz sendika tarafından yargıya müracaat edilerek çalışma şeklimizin muvazaalı olduğu gerekçesiyle dava açılmıştır. İlk davalar 10 Mayıs 2011 tarihinde sonuçlandırıldı. İşe ilk girdiğimiz günden itibaren karayollarının işçisi olduğumuza karar verildi. Bu kararlar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından da onanarak kesinleşti. O günden itibaren kararlarının kesin olmasına rağmen uygulanmamaktadır. Yargı kararlarında çalıştığımız işyerlerinde uygulanmakta olan toplu iş sözleşmelerinden de yararlanmamız gerektiğine hüküm edilmiştir. Daha sonra toplu iş sözleşmelerinden yararlanılması için açılan davalar bilirkişiye havale edildi. Kesinleşen alacak davaları da mali yönden büyük miktarlara ulaştı. Maliye ve Çalışma Bakanlığı yetkilileri kadro verme veya alacakları ödeme durumu ile karşı karşıya kaldılar. Kadro vermeleri karşılığında alacak davalarımızdan vazgeçeceğimizi bildirdik. Ancak bugüne kadar hep taşeron işçilerin oyalandığını söyledi. Parti ayrımı yapmadan ilimizin tüm milletvekillerine sesleniyoruz; yargı kararı uygulanana kadar eylemlerimizi sürdürerek sesimizi duyurmaya çalışacağız." dedi.

    İşçiler, yapılan basın açıklamasının ardından eylemlerine son verdi. CİHAN

Yorumlar