İşçi servislerine denetim

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri işçi servislerini denetledi.

Google Haberlere Abone ol
İşçi servislerine denetim

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri işçi servislerini denetledi.

Başpınar Bölge Trafik önünde başlanan denetime Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Müdürlüğü personeli ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi’nden polisler katıldı. Türkiye'nin sanayi başkenti Gaziantep’te 5 organize bölgesindeki fabrikalarda çalışan işçileri taşıyan servislerin, güvenlik, araç uygunluğu, çalışma belgesi, yangın tüpü, iç donanım, temizlik, egzoz kontrollerinin yapıldığı denetimde, servis araçlarını kullananların kılık kıyafetleri ile araç temizliklerine varıncaya kadar birçok hususta kontroller yapıldı.

Denetlemeye katılan yetkililer, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kent içerisinde hizmet veren servis araçları hakkındaki yönetmelik çerçevesinde bu denetimi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Son dönemde yaşanan trafik kazaları, araçların yolcu güvenliği, konforu, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hususları başta olmak üzere rutin yapılan denetimlerin daha kapsamlı yapılması için ilk adım olduğunu belirten yetkililer şunları kaydetti: “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 200 binden fazla çalışan işçi var. Her gün kent içerisinden bu fabrikalara gelen vatandaşlarımızı taşıyan bu araçlar her yıl Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) çıkardığı yönetmelik doğrultusunda yenilemek zorundalar. S plakalı olan bu araçlarda okul servisleri için üst yaş 12, diğerleri için de 19 yaş olarak belirlenmiştir. Sayıları kentimizde bugün itibarı ile 2 bin 300 bin civarında olan bu servis araçlarının, şoför hataları, araçların yolcu güvenliği açısından sakınca arz etmesi, teknik donanımlarının yaş gruplarına göre standartların altında kalması çeşitli sorunlar oluşturmaktadır.”

Kontroller esnasında, yönetmeliğe aykırı husus taşıyan araçlara ve araç sürücülerine işlem uygulandı. Belgelerinde ve araçlarında eksiklikler bulunan sürücülere de tutanak düzenlenerek gerekli işlemlerin yapılması için süre verildi. Denetime Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Durdu Yetkinşekerci, Genel Sekreter Vekili Settar Çanlıoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Sezer Cihan, Ömer Özcan, Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Hasan Kömürcü, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Behçet Şüküroğlu, Bölge Trafik Şube Müdürü Ferhat Öksüzoğlu katıldı. CİHAN

Yorumlar