İşçi, baraj inşaatında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

Muş'ta yapımı devam eden Alparslan 2 barajında bir işçi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Bir gece önce elektrik akımına kapılarak öldüğü iddia edilen işçinin cansız bedeni 10 saat sonra bulundu.Muş'ta elektrik üretimi...

Google Haberlere Abone ol
İşçi, baraj inşaatında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

Muş'ta yapımı devam eden Alparslan 2 barajında bir işçi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Bir gece önce elektrik akımına kapılarak öldüğü iddia edilen işçinin cansız bedeni 10 saat sonra bulundu.

Muş'ta elektrik üretimi ve sulama amaçlı yapılan Alparslan 2 barajında iddialara göre olay dün gece 21.00'de meydana geldi. Barajın tünellerindeki suyu boşaltmaya çalışan evli, bir çocuk basası Suat Yılmaz'ın (25) cesedi sabah vardiyası değişiminde bulundu. Olay sonrasında jandarmaya haber verildi. Suyun içinde elektrik akımına kapılarak hayatına kaybettiği tahmin edilen Suat Yılmaz'ın yakınları baraja akın etti. Olayda su istimal olduğunu iddia eden Suat Yılmaz'ın yakınları firma yetkililerinden şikayetçi olacaklarını belirtti.

"TÜNELDEKİ SUYU BOŞALTINCA ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI"

Yaklaşık iki bin metre uzunluktaki tünelin 900 metre içinde bulunan ceset, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi yapılması için Muş Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Cenaze nakli sırasında gergin anlar yaşandı.

Suat Yılmaz'ın yakınları şunları söyledi: "Kablolar suyun içinde. Burada ihmalkarlık var. Bu genç insana hiç mi acımadınız. Bu insanı nasıl tek başına tünelin içine gönderdiniz. Bu adamın ölüsü on saat suyun içinde kaldı. Bizim canımız yandı. Gerekenin yapılmasını istiyoruz."

Yaşanan olay ile ilgili yetkililerin duyarsız kaldığını ileri süren Akkonak köyü işçi temsilcisi Şahin Çiftçi ise "Bu olay Soma'daki facia gibi ikinci bir olaydır. Bir insanın hayatını bu kadar ucuza mal etmişlerdir ki bir hayvan kadar değeri yoktur. İşçiyi elektrik çarpmış, ikinci bir nöbetçi giderken suyun içinde elektrik çarpan genci görüyor. Bu kadar vicdansızlık ve sahipsizlik olur mu, yemeğe gelmeyen bir insana bakılmaz mı? Proje müdürü kim ise firmadan ve tüm yetkililerden şikayetçiyiz, onların vicdanlarından şüphe duyuyoruz." şeklinde konuştu.

BARAJ İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

Alparslan 2 barajında çalışan işçiler, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Suat Yılmaz'ın cenazesinin Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırılması sonucu işlerini bırakarak kent merkezine geçti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar