İşadamları, Hizmet Hareketi'ne yönelik ithamlardan rahatsız

Antalya Finike Girişimci İşadamları Derneği (FİGİAD) Başkanı Ahmet Sancar, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçedeki siyasi partilerin ilçe başkanlarını ziyaret ederek son günlerde Hizmet Hareketi'ne yönelik asılsız saldırılarla ilgili kırgınlıklarını.

Google Haberlere Abone ol
İşadamları, Hizmet Hareketi'ne yönelik ithamlardan rahatsız

Antalya Finike Girişimci İşadamları Derneği (FİGİAD) Başkanı Ahmet Sancar, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçedeki siyasi partilerin ilçe başkanlarını ziyaret ederek son günlerde Hizmet Hareketi'ne yönelik asılsız saldırılarla ilgili kırgınlıklarını iletti.

Hizmet Hareketi'ne yönelik suçlamaların asılsız olduğunu belirten Dernek Başkanı Sancar, “17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun araştırılması ve üzerine gidilmesi gerekirken tüm bu yolsuzluk ve rüşvet iddiaları bir kenara atılarak Hizmet Hareketi'nin hedef haline getirilmesi ve bir karalama kampanyasının başlatılarak çeşitli ithamlarda bulunulması bu camiaya gönül veren insanları derinden yaralamıştır." dedi.

Ahmet Sancar, eğitimle meşgul olan müesseseleri, zor durumda kalanların imdadına yetişen Kimse Yok mu Derneği, işadamların önünü açan TUSKON ile ülkeye faydalı bireyler yetiştirme ve mağdurun daima yanında olan bir harekete örgüt, çete, in, haşhaşi gibi yakıştırmalarının yapılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Sancar, camiaya yönelik baskıların ciddi boyutlara ulaştığını da ifade ederek şunları söyledi: "Bazı işletmelerin ruhsatları iptal ediliyor, kamu kurumları bir katılım bankasındaki mevduatlarını çekmeye zorlanarak devlet eliyle batırılmak isteniyor. Kamuda çalışan memurlar, bürokratlar hizmet hareketine nispet edilerek fişleniyor ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden kıyıma uğratılıyor." Sancar, Hizmet Hareketi'ne yönelik yapılan suçlama ve baskıların biran önce sonlandırılarak ülkede huzurlu bir ortamın tesis edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

"PARALEL DEVLET VAR DEMEK İNSANIN KENDİ ACİZLİĞİDİR"

Dernek üyelerinin ziyaret ettiği CHP İlçe Başkanı Reşat Eker ise 'Paralel Devlet' iddiaları üzerinde durdu. "Paralel Devlet var demek insanın kendi acizliğidir." diyen Eker, şunları söyledi: "Şimdiye kadar paralel yapıdan söz edilmiyordu da kendi bakanları hakkında çıkan yolsuzluk olayından sonramı böyle bir yapı oluştu. 'Paralel Devlet' diye bir oluşum yoktur. Bu olay tamamen suyu bulandırıp kendi yolsuzluklarının üzerini örtmeye çalışmaktır. Devlet içinde paralel bir yapının olması mantık dışıdır."

Ülkenin birlik, beraberlik ve geleceği adına kaygılandığını belirten Eker, toplumda oluşan gerginliğe bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi. Uzlaşmacı bir tavırla gergin havanın yumuşatılmasının elzem olduğunu kaydeden Eker, "Bununla birlikte toplumun gönlünde yer eden insanlara ve kurumlara iftira atılmamalı, hukukun ve adaletin işlemesine imkân verilmeli, halkın devlete ve devlet kurumlarına güveni zedelenmemelidir, biran önce haksız ithamlardan, mesnetsiz suçlamalardan, ötekileştirme yoluyla toplumu kamplaştırmadan vazgeçilmelidir. Hukukun üstünlüğü ilkesi temel alınarak toplumda yeniden bir sulh ve huzur iklimi oluşturulmalıdır." diye konuştu.

    "HİZMET HAREKETİ HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR HÜKÜMET ADINA TALİHSİZLİK"

MHP İlçe Başkanı Arif Ertuğ da, dünyanın 160 ülkesinde faaliyet gösteren, Türkçe’yi bir dünya dili haline getiren, Türk bayrağını şerefle o ülkelerde dalgalandıran bir camia hakkında yapılan mesnetsiz suçlamaları çok yanlış bulduğunu belirtti. Hizmet Hareketi hakkında yapılan kabul edilmez suçlamaları hükümet adına 'talihsizlik' olarak değerlendiren Ertuğ, şunları ifade etti: "Suçladığınız insanlar hırsızlık mı yaptı, vatan hainliğimi yaptı hayır, bu insanlar ücretsiz eğitim yuvaları açtılar, yetim ve fakir öğrencilerin elinden tuttular, özellikle güneydoğudaki PKK’nın dağa çıkma oranını bitirdiler. Söylenen sözler tamamen hayal ürünü, belgeye dayalı bir çalışma yok. Sayın Başbakanımızın bu fedakar insanlar için ‘örgüt’ olarak niteleme yapmasını yakıştıramadım. Örgüt, ülkesine zarar veren silahlı gruplara denir. Devlet şimdi siyasi bir parti idare edilir gibi idare edilen bir duruma geldi. Ülkemizi dünyada itibarsızlaştıran bütün bu olumsuz gelişmeler ve iftiralar Türkiye’nin güçlü bir ülke olmasının önünü kesecektir."

AK Parti İlçe Başkanlığı görevini vekaleten sürdüren Ömer Esen ise FİGİAD Yönetim Kurulu tarafından ziyaret edilerek yaşanan süreç hakkındaki rahatsızlıklar iletildi. CİHAN

Yorumlar