İşadamı yaptırdığı sınıfta ders gören öğrencileri görünce duygulandı

Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ünye Borsa Başkanı Mustafa Uslu ve Borsa Genel Sekreter Mehmet Gür, Ünye Yardımseverler Derneği Başkanı Gönül Güven ve Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi’nde bilgisayar odalarının birinin yapımını üstlen.

Google Haberlere Abone ol
İşadamı yaptırdığı sınıfta ders gören öğrencileri görünce duygulandı

Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ünye Borsa Başkanı Mustafa Uslu ve Borsa Genel Sekreter Mehmet Gür, Ünye Yardımseverler Derneği Başkanı Gönül Güven ve Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi’nde bilgisayar odalarının birinin yapımını üstlenen işadamı Mehmet Taş okulda kahvaltıda bir araya geldi. İşadamı Mehmet Taş, yaptırdığı sınıfta ders gören öğrencileri görünce duygulandı. Sınıfta ders gören öğrenciler Taş'a teşekkür etti.

Bu sene hazırladıkları bu sınıfı, okullarının 11-C sınıfı öğrencileri eğitim görüyor. Okul öğrencilerinin başarılarını, moral motivasyonunu artırmak için okulda bu tür girişimlerde bulunan Müdür Mustafa Temiz, “Okul öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu artırmak için, diğer sınıftaki öğrencilerinde daha çok çalışmalarını artıracak olan bu çalışmamız çok büyük ilgi gördü. Bu sene 11-C sınıfı öğrencilerinden derslerindeki başarını artırmaları için söz aldık. Şu ana kadar bir problem yok, verdikleri sözü tutuyorlar. 11-C sınıfının sınıfa girdiklerindeki başarıları sene sonunda aynı olursa ya da bu başarı düşerse bu sınıfı onlardan alıp derslerindeki başarılarından söz alacağımız başka bir sınıfa vereceğiz. Yok, eğer 11-C sınıfının bu başarıları artarak devam ederse seneye de aynı sınıfta devam edecekler. Amacımız onlara değer verdiğimizi hissettirmek. Onları öğretmen odalarında bile olmayan imkânlardan çok daha fazlası ile ödüllendirip, derslerindeki başarılarını artırmak ve devlet malına zarar vermemeyi öğretip tam tersi onları korumayı amaçlamaktır.” şeklinde konuştu.

Okulun tadilat değişikliğinde birebir çalışan Müdürü Mustafa Temiz, yapılan her yenilikte imzası bulunuyor. Okulda yapılan çalışmaları işadamlarına, esnaflara zimmetleyerek, “Eğitim yuvalarına yapılan hizmette herkesin bir emeği oluyor. Yapılan işin sonunda da iyi ki yapmışız, yardımda bulunmuşuz duygularına giriliyor. Çünkü şu dünyada insanlara hizmet noktasında bir eser bırakmak kadar huzur veren başka bir duygu yoktur.” şeklinde yaptıklarını dile getiriyor.

İşadamları kahvaltıdan sonra okulun sınıflarını, kütüphanesini ziyaret eden oda başkanları ve dernek başkanı okul içerisinde işçilikten mimarlığa kadar bütün işlerde imzası bulunan okul Müdürü Mustafa Temiz’e teşekkür edip okulda yapılacak bütün hizmetlerde yanlarında olacaklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar