İşadamı Turgay Ciner, şüpheli sıfatıyla ifade verdi

İşadamı Turgay Ciner, 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade verdi.Turgay Ciner, aynı zamanda avukatı olan Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet...

Google Haberlere Abone ol
İşadamı Turgay Ciner, şüpheli sıfatıyla ifade verdi

İşadamı Turgay Ciner, 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Turgay Ciner, aynı zamanda avukatı olan Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Ciner, yaklaşık bir saat 25 Aralık yolsuzluk soruşturması savcıları İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu ve İrfan Fidan’a ifade verdi.

İfade çıkışı basın mensuplarının neler sorulduğuna ilişkin sorusu üzerine “Soruşturmada gizlilik var cevap veremem.” dedi. Ciner, kendi telefonlarının da soruşturma kapsamında dinlendiğini söyledi.

Ciner’in avukatı Tekdağ, müvekkilinin şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini belirtti. Bazı telefon görüşmelerinin sorulduğunu belirten Tektağ, “Sayın Başbakan ve diğerleri ile beraber örgüt kurmuşuz. Onunla ilgili sorular soruldu. Bu iddialar gerçek dışı. İsmimiz neden karıştı bilmiyoruz. Birileri kasıtlı mı karıştırdı? Bunu daha sonra tespit edersek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuruz.” dedi.

Adliye çıkışında bu kez kameralara konuşan Tekdağ, “25 Aralık soruşturmasıyla ilgili tapelerde isimler geçtiği için tapelerde geçen konuşmalara ilişkin ifade verildi. Herhangi bir şekilde ortada suç ve suçlu olmadığına ilişkin beyanda bulunuldu. Usulsüz şekilde belli maksatlara matuf olarak ortada suç ve suçlu yokken hem dinleme hem de soruşturmaya dahil etme yönünde tasarrufta bulunanlar varsa tespit edilirse bunlar hakkında suç duyurusunda bulunma hakkımızı saklı tuttuk.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar