İşadamı Metin Klakavan: Tapelerin önü vardı

Deniz Ticaret Odası’nın Mart ayı meclis olağan toplantısı, Piri Reis Üniversitesi’nin Tuzla’daki yeni kampüsünde gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
İşadamı Metin Klakavan: Tapelerin önü vardı

Deniz Ticaret Odası’nın Mart ayı meclis olağan toplantısı, Piri Reis Üniversitesi’nin Tuzla’daki yeni kampüsünde gerçekleşti. Toplantı çıkışında Başbakan Erdoğan'ın da doğruladığı 'Milli Gemi' (MİLGEM) telefon konuşmaları hakkında konuşan Kalkavan, "Sadece şunu söyleyeyim. Tapelerin önü vardı. Tapelerin sadece bulundukları yeri gösterdiler önü vardı." dedi.

Piri Reis Üniversitesi’nin Tuzla’daki yeni kampüsünde gerçekleşecek olan toplantıya, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’nun yanı sıra, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Mütevelli Heyeti Üyesi Süalp Ürkmez, Rektör Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oral Erdoğan da katıldı.

Toplatı çıkışında mikrofonlara konuşan Metin Kalkavan, Başbakan Erdoğan'ın da doğruladığı 'Milli Gemi' (MİLGEM) telefon konuşmaları hakında bilgiler verdi. Kalkavan, "Sadece şunu söyleyeyim. Tapelerin önü vardı. Tapelerin sadece bulundukları yeri gösterdiler önü vardı. Dolayısıyla önünü bilmeden konuşmak doğru değil. Dün gece bir sürü kanalda konuşuldu ama bilmeden konuşmak doğru değil. Bütünü bilmek lazım. Bir basın bildirisi dağıtacağız. O konuda sadece belli bölümler üzerinden konuşmak doğru değil. İki ihale birbirine karıştırılıyor, hiç doğru değil. Montaj değil sadece olayın öncesi var. Sayın Başbakan tarafından talep edilen değil şikayet Ocak'ta yapılmıştır. Kesinlikle Gezi olaylarından önce yapılmış. Gezi’yle alakası yok. İlk şikayet Ocak’ta yapılmıştır. İki proje tamamen ayrıdır. Oradan alınıp da verilen diye bir şey yoktur. Koşu bandı teknik olarak istenen, helikopterlerin uçakların kalkması için ana kurallardan bir tanesi. Konuşmaların sadece önü var dedim. Belli bölümünü dinlediğiniz zaman yanlış yere götürüyor. Bütününü değerlendirmek lazım. Başka yere götürüyor. Olay Başbakan’ın talebiyle başlamıyor. Olay bizim şikayetimizle başlıyor. Konuşmaları kimse reddetmedi. Ön tarafı var. İllegal dinlenmiştir bu ayrı. Ama burada kamu menfaati vardı. İhale başlamadan talep yapılmıştır. İhale başladıktan sonra değil. Hukukçuların yaptığı yorumlar doğru değil çünkü olayı bilmiyorlar. İhale başlamadan önce defalarca yapılmıştır." dedi.
CİHAN

Yorumlar