İş ve sanat dünyasından Portakal Çiçeği Karnavalı için güç birliği

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin her yanından onbinlerce kişinin 39 etkinlikte buluştuğu ‘Nisan’da Adana’da-Portakal Çiçeği Karnavalı’na sayılı günler kaldı.

Google Haberlere Abone ol
İş ve sanat dünyasından Portakal Çiçeği Karnavalı için güç birliği

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin her yanından onbinlerce kişinin 39 etkinlikte buluştuğu ‘Nisan’da Adana’da-Portakal Çiçeği Karnavalı’na sayılı günler kaldı. 12 Nisan 2014 Cumartesi günü başlayacak karnaval için Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ile Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu, güç birliği yaptı. ADSİAD ve Altınoran, bu yılki karnaval öncesi Adana’yı dev bir sanat galerisine çevirdi. ‘Adana’yı Seviyorum Projesini tescilleyen ADSİAD, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu üyelerinin fotoğraflarından oluşan çalışmaları şehrin her tarafına donatarak Adanalılarla buluşturdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, ‘Adana’yı Seviyorum’ ve ‘Toroslar’ın Nadide Çiçekleri’ temalı fotoğraflarının ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’ kapsamında Adana’nın farklı noktalarında toplam 100 billboardda sergilemeye başladıklarını vurguladı.

Adana’yı dev bir sanat galerisi haline getirdiklerini dile getiren Sönmez, “Kültür ve sanata verdiğimiz katkı devam edecek. Fotoğrafları karnaval kapsamında sergilemenin gururunu yaşıyoruz. Projenin hayata geçmesindeki liderliği için Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Başkanı Haluk Uygur ve fotoğraf sanatçılarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Kuruluşundan bu yana Adanalılık ruhunu canlandırma uğraşında olan ADSİAD'ın Adanalı olmanın farklı heyecanını yaşatmaya çalıştığını vurgulayan Sönmez, Adana’yı Seviyorum projesinin asıl amacının dünyada Adana’yı tanıtmaya yönelik olduğunu söyledi. Avrupa’nın önemli başkentlerinde Adana fotoğrafları sergilemeyi amaçladıklarını dile getiren Sönmez, “İş ve sanat dünyasının kentin ileri noktalara taşınması için yaptığı güç birliği son derece önemlidir. Adana’da her alanda birliktelik sağlanması gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.

ADANA, DÜNYAYA AÇILACAK
Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Başkanı Haluk Uygur ise Adana’nın en önemli ihtiyacının güç birleşimi olduğunu söyledi. Kentte güçlü bir ses çıkmasının önemine işaret eden Uygur, “Altınoran olarak yaptığımız her etkinliği diğer önemli kuruluşlarla paylaşmak, onların gücüyle kendi gücümüzü birleştirmek istiyoruz. Bu konuda ADSİAD her zaman çok açık ve çok özverili bir duruş sergiliyor. Daha önceden de ADSİAD’la buna benzer çalışmalar yaptık.” ifadelerini kullandı.

Adana’yı sevenleri bir sanat çatısı altında toplamaya çalıştıklarını dile getiren Uygur, “Amacımız buradaki fotoğrafların Paris’e, Roma’ya, İstanbul’a asılmasıdır. Nihai hedefimiz budur, bu konuda çok da iddialıyız. Ama bundan önce öyle bir fotoğraf üretmeliyiz ki; Paris’teki insan baktığında ‘Ben bu kenti görmeliyim’ hissi oluşmalı.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar