İş sağlığı ve güvenliği için defileli tanıtım

Çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliğinin önemini anlatmak üzere eğitim programı düzenleyen Bursagaz, Türkiye’de ilk kez 'iş sağlığı ve güvenliği defilesi' gerçekleştirdi. Bursagaz çalışanlarının günlük iş güvenliği elbiseleri...

Google Haberlere Abone ol
İş sağlığı ve güvenliği için defileli tanıtım

Çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliğinin önemini anlatmak üzere eğitim programı düzenleyen Bursagaz, Türkiye’de ilk kez 'iş sağlığı ve güvenliği defilesi' gerçekleştirdi. Bursagaz çalışanlarının günlük iş güvenliği elbiseleri ile sundukları defilenin sonunda ise Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola iş kıyafetiyle podyuma çıktı.

Bursagaz tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bursagaz Teknik Genel Müdür Yardımcısı ve İş Sağlığı-Güvenliği Kurulu Başkanı Şükrü Özden, iş kazası yaşayanların çoğunun işinde acemi ve dikkatsiz çalışanlar olduğunu belirtti. İş sağlığı ve güvenliğinin kurum olarak denetim öncelikleri arasında olduğunu kaydeden Özden, iş sağlığı ve güvenliğine önem veren firmaların artı bir değer kazandığını söyledi. Bursagaz olarak faaliyet gösterdikleri alanın yüksek risk taşıdığını vurgulayan Özden, "Biz burada niye çalışıyoruz biz burada niye varız, burası profesyonel bir yer, bunun da sürekliliği için bu işyerinin var olması lazım ve kendi işi ve fonksiyonunu yapması lazım. Biz işimizi seviyoruz işimizi seviyoruz ki bu iş sağlığı ve güvenliğine önem veriyoruz. İkincisi olarak ise kendimizi sevmeliyiz ve korumalıyız." dedi. Özden, iş kazaları ile muhatap olanların büyük bir kesiminin acemiler veya 5 ile 10 yılık arasında ki tecrübelilerden oluştuğunu sözlerine ekledi.

Ardından A sınıfı iş güvenliği uzmanı Safa Yılmaz Okyay yaptığı sunumda; iş güvenliği kurallarına uyulması halinde kazaların yaşanmayacağını altını çizerek, sistemli ve bilimsel çalışmalarla kazaların önüne geçeceğini aktardı. Görsellerle yapılan sunumda yapılan yanlışları ele alan Okyay, şöyle konuştu: "Olayın iş kazası ve meslek hastalığına dönmemesi için bizim takip etmemiz gereken hiyerarşi şu olmalı; buna koruyucu tedbirler hiyerarşisi diyoruz. Birincisi bir kaynağın ortadan kaldırılması. Eğer bir risk varsa o riski ortadan kaldırmak gerekiyor. İkinci aşamada teknik emniyet tedbirleri geliyor. Üçüncüsü organizasyonel tedbirler ve dördüncü sırada ise her derde derman uygulama var ki bunda da kişisel koruyucu malzemeler var."

TRAFİK KAZALARININ YÜZDE 98'İ SÜRÜCÜ HATASINDAN KAYNAKLANIYOR

Trafik konusunda sunum yapan Adalet Bakanlığı Trafik kazaları Bilirkişisi ve Uluslararası Yol Emniyeti Uzmanı Mert İntepe de trafik kuralları konusunda bilgilendirmede bulundu. Türkiye'de her yıl trafik kazalarından on bin kişinin hayatını kaybettiğini anlatan İntepe, bunların da yüzde 98'inin ise sürücü hatasından kaynaklandığını söyledi. Görsellerle sunumunu sürdüren Mert İntepe, Türkiye'de çocuk koltuklarının yanlış uygulandığını belirterek, çocuk koltuklarının sağ veya sola değil, darbelerin daha çok yanlardan geldiği için ortaya konulması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından program tiyatro ekibinin Bursagaz’ın saha faaliyetlerine değinen gösterisiyle devam etti. Oyunun ardından katılımcılara trafik ve genel sağlık eğitimi verilirken son olarak Kızılay’dan gelen ekip kan bağışının önemine değinilerek herkesin kan bağışında bulunmasını istedi.

Program kapsamında bir yıl boyunca kullanılacak olan sloganı belirlemek amacıyla yapılan “Slogan ve Makale Yarışması” neticesinde dereceye girenlere plaket ve altın hediye edildi. Hediyelerin takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

CİHAN

Yorumlar