İş Güvenliği Uzmanı’ndan ‘Çalışan Kart’ önerisi

İş Güvenliği Uzmanı Özcan Yurtsever, işyerlerinde çalışan motivasyonunu artırmak amacıyla ‘Çalışan Kartı’ uygulamasına geçilmesi önerisinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İş Güvenliği Uzmanı’ndan ‘Çalışan Kart’ önerisi

İş Güvenliği Uzmanı Özcan Yurtsever, işyerlerinde çalışan motivasyonunu artırmak amacıyla ‘Çalışan Kartı’ uygulamasına geçilmesi önerisinde bulundu. Yurtsever, ayın elemanı belirleme yöntemi ile 20 TL’lik alışveriş hediye çeki verilerek çalışanlarda heyecan oluşturulabileceğini kaydetti.

    İş sağlığını, “Tüm mesleklerde çalışanların bedensel, ruhsal ve sosyal yönden iyilik hallerinin en üstün düzeyde tutulması, sürdürülmesi ve geliştirilmesi” şeklinde açıklayan Yurtsever, dünyada her 4 dakikada bir kişinin iş kazası ve meslek hastalığı sonucu hayatını kaybettiğini dile getirdi. Türkiye‘de ise günde yaklaşık 176 iş kazası gerçekleştiğini ve 3 kişinin iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini, 5 kişinin ise iş göremez hale geldiğini vurgulayan Yurtsever, “Bu korkunç bir durumdur, hiçbir maddi çıkar bu vahim tabloyu tolere edemez.” dedi.

    İş kazalarının yüzde 88’inin güvensiz davranışlardan kaynaklandığını, sadece yüzde 10’unun güvensiz koşullarda meydana geldiğine dikkat çeken Yurtsever, kazaların yüzde 98’inin alınacak tedbirlerle önlenebildiğini vurguladı.

    İş güvenliği uzmanlarının iş yerlerinde gaz ölçümleri, toz ölçümleri, gürültü ölçümleri, termal konfor ölçümleri ve aydınlatma ölçümleri gibi birçok ölçüm yaptığını anlatan Yurtsever, evrenin de büyük bir işletme olduğunu belirterek, buradaki düzene dikkat çekti. Yurtsever, şunları ifade etti: “Bu işletmede tozlu ortam rüzgarla süpürülüp yağmurla yıkanır. Gürültü 20 – 20 bin hz arası ayarlanmıştır. Her gün ortam, şaire ilham verecek kadar muhteşemdir. Aynı şekilde işyerlerinin de bu ölçüde düzenli olması gerekmektedir.”

    Yurtsever, iş güvenliği uzmanları olarak işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturmak, çalışanların sağlık, güvenlik ve refahını sağlamak, üretimin verimliliğini artırmak amacıyla çalıştıklarını kaydetti. Özcan Yurtsever, işyerlerine şu önerilerde bulundu: “Biz işyerlerine ‘Çalışan Kartı’ uygulamasına geçmelerini öneriyoruz. Herhangi bir market her ay belirlenen ayın elamanına 20 TL’lik hediye çeki verecek. Bu sayede çalışan motivasyonu üst seviyeye çıkartılabilir. Çünkü günümüzde çalışan heyecanı, motivasyonu çok önemli. Verim açısından, çalışanın dikkati, huzuru, kendini işe vermesi bakımından büyük önem taşıyor. Bu ayın elemanı çekilişi sayesinde çalışanda bir heyecan oluşacaktır. Biz bunu şuanda Kestel ve Samanlı’da 2 ayrı işletmede yapıyoruz. Bu işletmelerde hem verim arttı, hem de çalışan mutluluğu, heyecanı yükseldi. İşyeri, sadece 20 TL ile çalışanının motivasyonunu artırma imkanına sahip. Ayrıca senede 3 kere ayın elemanı seçilen çalışana, ailesi ile birlikte çok lüks bir restorantta yemek hediyesi veriliyor. Bu sayede çalışanın ailesinin de motivasyona ortak olması sağlanıyor. Çalışan insanlarda motivasyon ve rekabet çok önemli bir unsur.” CİHAN

Yorumlar