İş gücüne meslek geliştirilmesi amacıyla eğitim laboratuvarı kurulacak

Sanayinin nitelikli ara eleman ihtiyacına çözüm bulmak amacıyla kurulan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesindeki BUTGEM bünyesinde, iş gücünün geliştirilmesine dönük eğitim laboratuvarı kurulacak. Bursa Eskişehir...

Google Haberlere Abone ol
İş gücüne meslek geliştirilmesi amacıyla eğitim laboratuvarı kurulacak

Sanayinin nitelikli ara eleman ihtiyacına çözüm bulmak amacıyla kurulan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesindeki BUTGEM bünyesinde, iş gücünün geliştirilmesine dönük eğitim laboratuvarı kurulacak.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekli proje kapsamında Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin kapasitesi güçlendiriliyor. Proje ile otomotiv, makine, tekstil, konfeksiyon ve endüstriyel otomasyon alanlarında eğitim programına katılan iş gücünün meslek edindirilmesi ve geliştirilmesine dönük eğitim laboratuvarı kurulacak.

İŞSİZLERE İŞ FIRSATI

BTSO ortaklığıyla gerçekleştirilecek projeden Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te yaşayan 18-35 yaş arasındaki vatandaşlar faydalanabilecek. Kurslarda otomotiv, kalıp, makine, CNC, tekstil, dokuma, boya apre, konfeksiyon, dikiş ve güzel sanatlar, elektrik, elektronik, endüstriyel otomasyon, mekatronik dallarında meslek liseleri ile MYO mezunları yararlanabilecek.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BUTGEM’in Türkiye’ye örnek bir eğitim modeli haline geldiğini ifade etti. Ekonomik gelişme ve kalkınma için nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin şart olduğunu anlatan Burkay, “Günümüzde artık bilgiye ulaşabilen, teknolojiyi kullanabilen, yorum yaparak ortaya çıkan problemlere çözüm üretebilen bir teknik eleman modeline ihtiyaç var. Türkiye’deki oda ve borsalara örnek olan projelerimizin yanı sıra Bursa’nın geleceğini şekillendirecek eğitim yatırımlarımızın da kentimiz ve insanımız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar