İş dünyası: Yüzyılın barış hareketine iftira ve karalama kampanyası yapılıyor

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) son haftalarda ülkede yaşanan ve kamuoyunu meşgul eden konularda derin endişeler duyduklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İş dünyası: Yüzyılın barış hareketine iftira ve karalama kampanyası yapılıyor

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) son haftalarda ülkede yaşanan ve kamuoyunu meşgul eden konularda derin endişeler duyduklarını açıkladı.

    HÜRSİAD Başkanı Niyazi Diler, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında yarınlarımızı tehlike altına sokmaya yönelik kargaşa ortamı arayan çevrelerin çabalarıyla, dershane, yolsuzluk operasyonları, fişleme gibi konularda, gündem saptırılarak bilgi kirliliği oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti. Diler, yüzyılın barış hareketi olan Hizmet Hareketi'ne yönelik iftira ve karalama kampanyaları yapıldığını söyledi.

    “SEFALET, CEHALET, TERÖR VE ADALETSİZLİKLE MÜCADELE ETMİŞTİR”

    Hizmet Hareketi’nin yıllardır toplumun her kesiminden gönüllüleri olduğunu belirten Diler, “Kamu yararına hizmet eden, ülkemiz ve milletimizin güzel hasletlerini tüm dünyaya duyurmaya çalışan, insani değerler etrafında mutabakat sağlayarak, insanlığın ortak dertleri olan sefalet, cehalet, terör, adaletsizlik gibi konularda mücadele etmektedir. Milletimizin ve insanlığın menfaatine olduğuna inanılan her icraata ve projeye, tarafsızca destek verilmektedir.” dedi.

    Diler, ancak son zamanlarda görüldüğü üzere, bu hareketle ilgili toplumu ve gönüllülerini yaralayan, rant, paralel yapı, çete, örgüt, in ve haşhaşi gibi benzetmelerle ağır bir yıpratma faaliyeti yapıldığını anlattı. Yalan ve düzmece manşetlerle toplumun yanıltılmaya çalışılarak algı yönetimi yapıldığını gördüklerini ifade eden Diler, “Bunların, daha önce hiç görmediğimiz şekilde, Sayın Başbakanımız tarafından da maalesef incitici bir üslupla zikredilmesi ayrıca üzüntü verici bir husustur.” diye konuştu.

    “İŞ ADAMLARININ ÜZERİNE GİDİLİYOR”

    Diler, devlete düzenli vergilerini ödeyen, katma değer oluşturan, istihdam ve ihracat yapan saygın işadamlarının Hizmet Hareketi’ne gönül verdiği için, işletme izinlerinin iptalini, ülke ekonomisine hizmet eden finans kurumlarının açıktan hedef gösterilmesini, girişim hürriyetine indirilmiş bir darbe olarak algıladıklarını dile getirdi.

    Halkın gözdesi haline gelmiş, Türkiye'nin global markası olan, bütün dünya tarafından hüsnü kabul görmüş Türk okullarının büyükelçiler vasıtasıyla karalanmaya çalışılmasının istendiğini hatırlatan Diler, bu hizmetleri gönülden destekleyen, maddi manevi fedakarlıkta bulunan milyonlarca vatandaşın vicdanlarını yaraladığını anlattı.

    Niyazi Diler, şunları söyledi: “Hayatlarını almaya değil vermeye adamış dünyevi hiçbir beklentisi olmayan, hiçbir gizli ajandası bulunmayan, tüm faaliyetleri kamuoyu önünde şeffaf ve kayıtlı devam eden, samimi, ihlaslı, fedakar ve hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz ve günübirlik hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan ve açılan bu yarayı daha fazla derinleşmekten vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

     Diler, şimdiye kadar hizmet hareketi için, her platformda desteklerini ve takdirlerini ifade etmekte olan devlet büyüklerinin, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz böyle dönemlerde, kırıcı söylem ve nefret ifadelerinden bir an önce vazgeçmelerini beklediklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar