İş adamlarına trafik semineri

Türkiye'de trafik kazalarından dolayı her yıl 10 bin kişi hayatını kaybederken yaklaşık 270 bin kişi yaralanıyor.

Google Haberlere Abone ol
İş adamlarına trafik semineri

Türkiye'de trafik kazalarından dolayı her yıl 10 bin kişi hayatını kaybederken yaklaşık 270 bin kişi yaralanıyor. Emniyet kemeri kullanımı halinde ise ölüm oranının 5 ile 30 kat azaldığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili bilinçlendirme çalışmalarına devam eden Samsun'un Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çarşambalı iş adamlarına 'Trafik Kazaları ve Emniyet Kemerinin Önemi' konulu seminer verdi. Çarşamba Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda, Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı Adem Keskin, slaytlarla desteklenen seminerde araba kullanırken telefonla konuşulmaması, hız sınırlarının aşılmaması, trafikte yapılmaması gereken bazı davranışları anlattı.

EMNİYET KEMERSİZ HAVA YASTIĞI KULLANMAYIN

Gelişen teknolojiyle birlikte hava yastıklarının arabanın sadece ön tarafında değil, arka ve yanlarda da olduğuna dikkat çeken Komiser Yardımcısı Keskin, “Hava yastıklarının varlığına güvenen bazı sürücüler, emniyet kemerini takmıyor. Bu çok yanlış bir davranıştır. Bilimsel araştırmalara göre, emniyet kemeri takan bir insanın kafası, kaza esnasında ortalama 10 santimetre ön tarafa doğru geliyor ve açılan hava yastığı da bu mesafeye göre ayarlanıyor. Aksi durumda hayat kurtaran hava yastığı basınçtan dolayı zarar verebilir.” dedi.

Seminere; İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, Çarşamba Ticaret Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri, Çarşamba Genç İş Adamları Derneği (ÇARGİD) Başkanı Yücel Özden ile buralara üye iş adamları katıldı.
CİHAN

Yorumlar