İş adamlarına Macaristan vizesi kolaylığı sağlanacak

TOBB’a bağlı bazı oda ve borsalar ile Macaristan Büyükelçiliği ve Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu arasında iş adamlarına vize kolaylığı sağlayacak protokoller, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın ev sahipliğinde imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
İş adamlarına Macaristan vizesi kolaylığı sağlanacak

TOBB’a bağlı bazı oda ve borsalar ile Macaristan Büyükelçiliği ve Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu arasında iş adamlarına vize kolaylığı sağlayacak protokoller, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın ev sahipliğinde imzalandı. Törende hazır bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Samsunlu iş adamlarımızın, Avrupa pazarında rekabet ve ticaretinde kolaylık sağlanması için önemli bir adım atılmış oldu.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı ve 18 il oda ve borsa başkanlarının katıldığı ve aralarında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bulunduğu Macaristan’a vize kolaylığı protokolü Avrupa Birliği Bakanlığı’nda imzalandı. Macaristan Büyükelçisi Dr. János Hóvári, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende, Samsun’u temsilen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, protokole imza attı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun büyük destekleri ve katkıları ile gerçekleşen anlaşma ile Macaristan başta olmak üzere Schengen üyesi tüm Avrupa ülkelerine daha kolay gidilebileceğini söyledi. İmzalanan protokolün içeriği ile ilgili açıklamada bulunan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Macaristan Hükümeti ve Macaristan’ın Türkiye Büyükelçiliği’nin, vize konusunda iş adamları için kolaylaştırıcı bir formül geliştirdiğini ifade etti.

Mutabakat zaptının imzalanmasıyla Macaristan’dan Shengen Vizesi alırken daha basit bir başvuru yöntemiyle daha hızlı bir şekilde vize alabileceklerine vurgu yapan Murzioğlu, “Macaristan Hükümeti ve Macaristan’ın Türkiye Büyükelçiliği, vize konusunda Türk iş adamlarına kolaylaştırıcı bir formül geliştirdi. AB ile vize müzakereleri tamamlanıncaya kadar, iş adamlarına kolaylık sağlayacak uygulama 13 Aralık 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. İmzalanan protokolle üyelerimize, odamızdan alacakları referans mektubuyla en az 2 yıl süreli ve 4 yıla kadar verilebilecek çok girişli Shengen Vizesi kolaylığı sağlandı. Ülke genelinde, aralarında Samsunumuzun da bulunduğu sadece 18 ili kapsayan protokol sayesinde, Samsunlu iş adamlarımızın Avrupa pazarında rekabet ve ticaretinde kolaylık sağlanması için önemli bir adım atılmış oldu.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar