İş adamından Milli Eğitim Bakanlığı'na ücretsiz ulaşım önerisi

Kayserili hayırsever iş adamı Osman Ulubaş, kendi adına yaptırdığı Anadolu Lisesi'nde öğrencilere öğütler verirken, “Çok çalışın. Tüketici olmayın. Üretime katkıda bulunun. Atatürk ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ demiş....

Google Haberlere Abone ol
İş adamından Milli Eğitim Bakanlığı'na ücretsiz ulaşım önerisi

Kayserili hayırsever iş adamı Osman Ulubaş, kendi adına yaptırdığı Anadolu Lisesi'nde öğrencilere öğütler verirken, “Çok çalışın. Tüketici olmayın. Üretime katkıda bulunun. Atatürk ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ demiş. Öğretmenlerinize güvenin, kendinizi öğretmenlerinize emanet edin.” dedi. Devlet yetkililerine de çağrıda bulunan Ulubaş, “Eğitimde, ulaşım öğrencilere ücretsiz olsun ya da bu konuda biz hayırseverler ücretsiz olması için destek verelim.” önerisinde bulundu.

Kayseri Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'nde, İngilizce öğretmeni Münevver Durgut ve Okul Meslek Tanıtım Kulübü'nce ‘Mesleğimi Tanıyorum, Geleceğimi Belirliyorum’ projesine, 56 yıllık hayat arkadaşı Hayriye Ulubaş ile katılan 78 yaşındaki Osman Ulubaş, gençlere Kur’an-ı Kerim’in ilk emrinin ‘Oku’ olduğunu hatırlattı. “Benim de eğitime ve okumaya nokta kadar katkım olursa ne mutlu bana. Bu, beni çok mutlu eder. Bu nedenle zaten eğitime, sağlığa, diyanete katkıda bulunuyorum.” diyen Osman Ulubaş, şu öğütleri verdi: “1943 kıtlığında ekmek bile bulamadık. Kıtlığın, yoksulluğun ne olduğunu yaşamayan bilmez. Bu ülke o kıtlık günlerinden bugünlere geldi. Evliliğimiz süresince hep sabır ettik. Yoksa böyle mutlu olmazdık. Sizler de başarıya, hedefinize ulaşmak için sabredin. Büyük önder Atatürk ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ demiş. ‘Kendinizi öğretmenlerinize emanet edin. Güvenin. Öğretmenlerinize, büyüklerinize karşı, sevgiyi, saygıyı, güler yüzünüzü eksik etmeyin. Sevgi, saygı enerji demektir. Hemen sinirlenmeyin. Birbirinizi iyi anlayın. Üretici olun. Sürekli tüketici olmaktan kaçının.”

BAKIRCI ÇIRAKLIĞINDAN İŞ ADAMLIĞINA

Bakırcı çıraklığından iş adamlığına, bakırcılıktan dökümcülüğe ve hayırseverliğe uzanan yolda yaşadıklarına ilginç örnekler veren Osman Ulubaş, Türkiye’de bir çok konuda ilke imza atan Kayseri’ye hızlı trenin ilk gelen illerden olmamasına üzüldüğünü açıkladı. Ulubaş, Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ve belediye başkanlarına da ilginç bir öneride bulunurken, şöyle konuştu: “Aslında seçim olmasa önerimi, bu eğitim-eğretim yılı için yapacak ve uygulanmasını isteyecektim. Ancak karışıklığa gitmesin diye şimdi yapıyorum. 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren, eğitim süresince ulaşım öğrencilere ücretsiz olsun. ‘Yok bunun altından biz kalkamayız’ diyorlarsa, biz hayırsever iş adamları bu konuda destek versin. Ben Kayseri’de ulaşımın öğrencilere eğitim süresi içinde ücretsiz olması için hazırım. Atatürk’ün emanet ettiği bu ülkenin gelişmiş ülkeler seviyesine gelmesi için çocuklarını okutanlara, devlete, millete destek olmak için elimden gelen desteği veririm. Bu konuda tüm hayırseverlerin ve varlıklı ailelerin de eğitime destek vermesi, eğitim süresi içinde ulaşımın öğrencilere ücretsiz olması konusunda destek vermeleri çağrısında bulunuyorum.”

Hayırsever iş adamı Osman Ulubaş, konferans sonunda, öğrenciler gibi yere otururken, “Bu günleri, bu kokuları, bu dostlukları, okul günlerini çok özlemişim’ diyerek öğrencilere, Okul Müdürü Abdullah Danacı, Okul Aile Birliği Başkanı Davut Güleç ve öğretmenlerle bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından, hayırsever Osman Ulubaş'a çiçek verildi.

CİHAN

Yorumlar