İrlandalı eski bakan işgal yıllarını anlattı

İrlanda Milli Eğitim eski Bakanı BattO’Keffee, ülkesinin İngiltere tarafından işgal edildiği ve sömürüldüğü yıllarda okula gitmenin yasak olduğu dönemleri yaşadıklarını söyledi.İrlanda Milli Eğitim eski Bakanı BattO’Keffee, Turgut...

Google Haberlere Abone ol
İrlandalı eski bakan işgal yıllarını anlattı

İrlanda Milli Eğitim eski Bakanı BattO’Keffee, ülkesinin İngiltere tarafından işgal edildiği ve sömürüldüğü yıllarda okula gitmenin yasak olduğu dönemleri yaşadıklarını söyledi.

İrlanda Milli Eğitim eski Bakanı BattO’Keffee, Turgut Özal Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği İrlanda’da 'Yüksek Lisans ve Staj' konulu panele katıldı. Panel öncesi Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün’ü ziyaret eden O’Keffee, Türkiye’yi ve üniversiteyi çok beğendiğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Şengün ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görüşmede eğitim sistemi ile ilgili fikir alışverişinde bulunulurken, yemek sonrası Rektör Prof. Dr. Şengün, Bakan O’Keffee ve beraberindeki heyete hediye takdim etti.

"İŞGAL YILLARI ÇOK ZORDU"

Konuşmacı olarak katıldığı panelde büyük ilgi gören konuk Bakan, İrlanda’daki eğitim sisteminden söz etti. İrlanda’nın İngiltere tarafından işgal edildiği ve sömürüldüğü yıllarda ülkede okula gitmenin yasak olduğu dönemleri yaşadıklarını anlatan O’Keffee, İrlanda’nın bağımsızlığına kavuştuğu yıllardan bu yana çok geliştiğini vurguladı.

O’Keffee, ülkesinin eğitim sistemini sağlam temellere oturttuğuna işaret ederek, İrlanda’da en fazla yatırımın eğitime ve eğitim kurumlarına yapıldığını aktardı. BattO’Keffee, “İrlanda’da en çok saygı ve ilgi gören meslek her zaman öğretmenlik olmuştur. Okullarda derece yapan öğrenciler öğretmenlik mesleğini seçerler, bu da beraberinde eğitimde kaliteyi getirir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar