Irkçı NPD, 40 yıl sonra Mannheim Belediye Meclisi’nde

Almanya’da 25 Mayıs'ta yapılan yerel seçimlerde, Mannheim Belediye Meclisi'ne 40 yıl aradan sonra ırkçı parti NPD’den Christian Hehl belediye meclis üyesi seçildi. Partisinin üst düzey adaylarından Hehl hakkında birçok iddia bulunuyor. Holigan...

Google Haberlere Abone ol
Irkçı NPD, 40 yıl sonra Mannheim Belediye Meclisi’nde

Almanya’da 25 Mayıs'ta yapılan yerel seçimlerde, Mannheim Belediye Meclisi'ne 40 yıl aradan sonra ırkçı parti NPD’den Christian Hehl belediye meclis üyesi seçildi. Partisinin üst düzey adaylarından Hehl hakkında birçok iddia bulunuyor. Holigan olduğu ve adam yaralamaktan ceza aldığı iddialar arasında.

Belediye meclisinde aşırı sağcı Christian Hehl’in yanına mecbur kalmadıkça kimse oturmuyor. CDU grubu başkanı Matthias Sandel ile Yeşiller Partisi’nden belediye meclis üyesi Alexander Müller kimsenin Hehl ile oturmak istemediğini söyledi.

Christian Hehl 1990 yılında SV Waldhof takımının holiganlarındandı. CDU bölge başkanı Claudius Kranz, Stuttgarterzeitung’a yaptığı açıklamada, “O kişi hakkında bu tür hikayeler biliniyor. Kendisini kişisel olarak tanımıyorum. Onun içinde şuan bir şey söyleyemem.’’ dedi. Aşırı sağcı yeni meclis üyesi 44 yaşındaki Christian Hehl, Wikipedia da arandığında da aşırı sağcı parti NPD’nin organizasyonlarında sokaktaki gösterilerde kareli gömleği ve siyah deri eldivenleri ile çıkıyor. NPD'li üyenin bir çok aşırı sağ gruplara üye olduğu da biliniyor.

Mannheim belediyesinde meclis üyelerinden bir çoğu bu durumdan rahatsızlık ve endişe duyduklarını açıkladı. Üyelerin diğer bir endişesi de, belediye de sadece grubu olan partilerin değil aynı zamanda üyelerin çalışma odaları da bulunuyor. NPD'li üyenin partisinin organizasyonlarını buraya taşımasından endişe duyuyorlar. CİHAN

Yorumlar