İrfan Okulları yazarla buluştu

Batman Özel İrfan Okulları her ay bir yazar konuk ediyor. Bu ay, öykü yazarı Osman Alagöz İrfan Okulları'nın öğrencilerine hitap etti.

Google Haberlere Abone ol
İrfan Okulları yazarla buluştu

Batman Özel İrfan Okulları her ay bir yazar konuk ediyor. Bu ay, öykü yazarı Osman Alagöz İrfan Okulları'nın öğrencilerine hitap etti.

    Sıddık Tekin Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri ile İrfan İlköğretim öğrencilerine konuşan Alagöz, 'Kitap Okuma Kültürü'nü anlattı. Kitabın temel ihtiyaçlardan biri olduğunu vurgulayan yazar Cemil Meriç’in “Kitaplar bana liman oldu.” sözünü aktardı.

    Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan yazar Osman Alagöz, Horace Mann’ın “Mümkün olsaydı her karış toprağa buğday eker gibi kitap ekerdim.” sözünün çok dikkatli söylenmiş bir söz olduğunu, bununla okumanın ekmek gibi temel bir ihtiyaç olduğunun vurgulandığını söyledi.

    Konferans bitiminde kitaplarını imzalayan Osman Alagöz’ü mutlu eden bir olay yaşandı. Yazar olmaya karar veren bir öğrenci hikayeler yazdığını ama bu konuda bir yönlendiriciye ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Yazar olmaya karar veren öğrenci, Osman Alagöz’de Batman’a dair güzel bir iz bıraktı. Vahap Akbaş, Yavuz Ekinci, Polat Onat, Behçet Yani, Ercan N. Yılmaz gibi birçok yazarın yetiştiği Batman’ın gelecekte de hikaye ve roman yazarlarının olacağından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Özel İrfan Okulları Müdürü Fakrullah Akdursun, her ay bir yazarı okullarında ağırlayacaklarını böylece öğrencileri farklı kültürle buluşturup etkinliklere açık hale getireceklerini söyledi. Her sabah 20 dakika kitap okuma etkinliğinin okuma oranını yükselttiğini belirten Akdursun, öğrencilerin yazarlarla muhatap olmasının da bunu etkilediğini ifade etti.

    Ocak ayında Gezgin Abi’nin, şubat ayında Nihat Dağlı’nın okullarında öğrencilerle buluşacağını söyleyen Fakrullah Akdursun, “İnsan gördüğü, bildiği bir yazarı daha rahat örnek alıyor.” dedi.

    Aslen Kahramanmaraşlı olan Osman Alagöz, 1971 yılında Lüleburgaz’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Maraş’ta tamamladı. Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Yazı yolculuğuna bir grup arkadaşıyla üniversite yıllarında başladı. Denemeler yazarak çıktığı bu yolculuğa hikayelerle devam etti. Şimdilerde de hikâyeler yazmak/yaşamak uğraşında. Yazıları Yağmur, Hece Öykü, Sızıntı, Yitik Düşler ve Kırkbaşak gibi dergilerde yayımlandı. Halen Gaziantep’te Sunguroğlu eğitim kurumlarında edebiyatı öğretmeni olarak görev yapmakta ve Yağmur dergisinin yayın kurulu üyeleri arasında bulunmaktadır. CİHAN

Yorumlar