İranlılara ait eşyaları çalanlar yakalandı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İranlılara ait bilgisayar ve fotoğraf makinesi gibi çalınan eşyaları elektronik takiple buldu.

Google Haberlere Abone ol
İranlılara ait eşyaları çalanlar yakalandı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İranlılara ait bilgisayar ve fotoğraf makinesi gibi çalınan eşyaları elektronik takiple buldu. Polis, hırsızlığı yapan kişilerin bilgisayarı kullanması üzerine zanlıları yakaladı.

Bu yılın Temmuz ayında Kocasinan Bulvarı üzerinde 2 İran vatandaşına ait valiz içerisinde 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet çok özellikli profesyonel fotoğraf makinesi, 1 adet tablet bilgisayar, çeşitli özelliklerde bilgisayar depolama cihazları (sabit disk, flash disk vb.) epilasyon cihazı, saç kurutma makinesi ve tekstil ürünlerinin bulunduğu yaklaşık değeri 7 bin TL değerinde malzemeleri çalınmıştı. Şikâyetçi İran vatandaşlarının, kendilerine ait olan bilgisayarlarının internette online olduğunu polise bildirmeleri üzerine araştırma Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü.

Siber dedektifler tarafından elde edilen bilgiler çerçevesinde yaptıkları teknik çalışmalar sonucu muhtemel şüpheli şahıs ya da şahıslar tarafından oluşturulan e-posta adreslerine ulaşıldı. Buradan bilgisayarın bulunduğu adres ve aralarında hırsızlık suçlarından kaydı da olan Ş.Y. ile birlikte F.Y. ve A.Y olmak üzere 3 şahısın yerleri tespit edildi. Şahıslar çaldıkları malzemelerle birlikte yakalandı.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Ş.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi, çalıntı malzemeler sahiplerine iade edildi. CİHAN

Yorumlar