İranlı Kürt kız Türkiye'de ortada kaldı

BM aracılığıyla Avrupa'ya ilticada bulunan İranlı Kürt kız, İstanbul'a ortada kaldığını, yardım istediğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
İranlı Kürt kız Türkiye'de ortada kaldı
Sonhaberler / Haber Merkezi 

BM aracılığıyla iltica talebinde bulunan İranlı hasta genç bir kız, İstanbul'da ortada kaldı. Kimsesi olmadığı için bir otelde kalan ancak parası bittiği için otelden de atılan genç kız, İstiklal Caddesi'nde yakararak yardım istedi. 

İran'ın Sıne kentinden bir genç kız, yaklaşık bir buçuk yıldır Türkiye’de mahsur durumda. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) yoluyla iltica hakkı almasına rağmen Hanna, ne Avurpa’ya gidebiliyor, ne İran’a geri dönebiliyor ne de kalacak yeri var. 1 Mayıs 2014’te Türkiye’ye gelen Hanna, sokakta kaldı. Herhangi bir kuruluştan yardım alamayan Hanna, son günlerde bir otelde kalıyordu.
 
Ancak parası kalmadığı ve hastalığı sürdüğü için otelden çıkarılan genç kız, elindeki ilaçlarıyla ortada kaldı. Rudaw'ın haberine göre, başından geçenleri anlatan genç kız, bu şekilde yaşamını sürdrüemeyeceğini belirtip yardım talebinde bulundu.
 
Mide kanseri olan genç kız, yemek yiyemiyor. Rûdaw çalışanları tarafından Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) İstanbul Ofisine götürülen Hanna, şimdilik İranlı bir doktorun evinde kalmaya başladı. 

Yorumlar

ramazan biz ölmüşmüyüz türkiyede 25 milyon kürt var bu kıza sahip çıkmak lazım hertürlü yardım yapılmalı aynı kanı taşıyoruz