İran'ın 6. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Erbakan İçin Bursa'da

Ahmedinejad, Erbakan Vakfı'nın ''Necmettin Erbakan'ı Anma Programı''na katılmak üzere Bursa'ya geldi.

Google Haberlere Abone ol
İran'ın 6. Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Erbakan İçin Bursa'da

İran İslam Cumhuriyeti 6. Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Mahmud Ahmedinejad, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı sebebi ile düzenlenen 'Erbakan'ı Anma ve Anlama Gecesi'ne katılmak üzere Bursa'ya geldi. Ahmedinejad'ı İstanbul Yolu Dürdane Mevkisi'nde Fatih Erbakan karşıladı.



Kalacağı otele gelen Ahmedinejad matbuat mensuplarına izahatlarda bulundu. Sözlerine besmele ile başlayan Ahmedinejad, Bursa'ya gelmekten fazla fazla bahtiyar olduğunu söyledi.

'MERHUM ERBAKAN ÇOK BÜYÜK BİR İNSANDI'

Bursa'da kardeşleriyle olmaktan mesut olduğunu anlatım eden Ahmedinejad, 'Kardeşlerimizle kucaklaşma olanağı bulduk. Merhum Erbakan iri bir insandı. Oldukça idealist ve hedefleri bulunan bir insandı. Dünya meselelerini fazla fazla iyi tanıyordu. Beşer hayatının problemlerini fazla fazla iyi idrak etmişti. Kendi tasarladığı programlarla beşer hayatının düzelmesi için gayret gösterirdi. Gerçek manada bir siyasetçi ve mümindi. İmanı ile siyaseti birdi. İki yüzlü değildi. İnsanlık toplumuna hizmet etmek için gayret sarfetti. Bütün dünyada adalet ve barışın yerleşmesi için çalıştı. Emperyalistler evvela milletleri zayıflatır, sonra onlar üstünde egemenlik kurarlar. Gerçek siyasetçiler ise milletlerin arasındaki ilişkileri takviye anlamında devinim ederler. Merhum Erbakan milletlerin canlı olması için devinim etti. Allah ona rahmet etsin. Milletlerin refah ve izzeti için bu yolda müşterek devinim etmeliyiz. Bu Erbakan'ı anmak ve ona saygı sezmek anlamına gelir. Allah bizden birlik olmamızı istemiştir' dedi.

'TÜRKİYE VE İRAN DÜNYAYI ETKİLEYEBİLECEK 2 ÜLKE'

'Bizim dilek ettiğimiz büyüklük sırf milletlerin büyüklüğünde yatar' diyen Ahmedinejad sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bursa'nın mümin halkıyla kucaklaşmak ve onlarla müşterek olmanın tüm milletlerin birliğine neden bir başlangıç olması ümidindeyim. İran ve Türkiye milletleri il ülkeleri dayanışma ve birlik içine girerlerse tıpkı sürede uluslar arası bölgede da sorunların çözümüne iri bir katkıda bulunacaktır. Çünkü İran ve Türkiye iki iri ulus devlettir. Kültür ve medeniyet sahibi iki millettir. İslam dünyasının değil tüm dünyayı etkileyebilecek iki ülkedir Türkiye ve İran. Bunlar müşterek olurlarsa bölgenin çehresi de değişir. ve dünyanın hali da ıslah olur.

'ŞEYTAN'IN ÖLÜMÜ YAKINDIR'

'Bu iki milletin birlik ve beraberliği birlikte düşmanlar da dikilmekteler. Şeytan milletlerin baş düşmanıdır. Milletler bir araya gelirlerse şeytan ve şeytani güçler hiç bir şey yapamazlar. ve size şu müjdeyi vereyim ki, şeytanın ölümü ve milletlerin vahdeti yakındır.'

DÜN DE GÜL'LE GÖRÜŞTÜ

Ahmedinejad dün de eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Tarabya Köşkü'nde nezaket ziyaretinde bulunmuştu. Bir saat devam eden görüşmede, iki yurt arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konuşuldu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar