İran'dan Yemen Operasyonuna Tepki: Derhal Durdurun

S. Arabistan'ın Yemen'e yönelik operasyonu genişleyerek devam ediyor. İran 'tehlikeli bir adım' olarak nitelediği saldırıları kınayarak derhal durdurulmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol
İran'dan Yemen Operasyonuna Tepki: Derhal Durdurun

İran Dışişleri Bakanlığı, Yemen'e yapılan askeri hava operasyonunu kınayarak, saldırının hemen durdurulmasını istek etti.

'TEHLİKELİ BİR ADIM'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Yemen'e başlatılan askeri operasyonu 'tehlikeli bir adım' şekilde değerlendirerek, saldırıyı kınadıklarını bildirdi. İranlı Sözcü, operasyonu, 'ülkelerin ulusal egemenliğini zedeleyen uluslararası sorumluluklara marjinal bir eylem' diye nitelendirdi.

'KRİZİN BOYUTU DAHA DA GENİŞLEYEBİLİR'

Afham, 'İç harp ve terörizm kriziyle savaş eden Yemen'e karşı askeri eyleme başvurulması, durumun daha da karmaşık bir duruma gelmesine ve krizin boyutunun daha da genişlemesine neden olacak. Eylem, bu ülkedeki iç ihtilafların barışçıl yöntemlerle çözülmesine yönelik oluşan fırsatların kaybına neden olacak' izahatsında bulundu.

'DERHAL DURDURUN'

Yapılan hava hücum ve bütün askeri eylemlerin 'derhal' durdurulmasını istek eden İranlı sözcü, 'Bu saldırı, terörizm ve aşırıcılığın yayılmasından öteki bir netice vermeyip, güvensizliği bölge geneline yaymış olacak' diye konuştu.

'SAVAŞ TÜM BÖLGEYE YAYILACAK'

İranlı mebus Alaaddin Burucerdi de, 'Suudi Arabistan'ın Yemen'de yaktığı harp ateşi bütün alana yayılacak' dedi.

HUSİLERİN LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Arabistan'ın gece ½ si 100 harp jeti ile Başkent Sana'da Husi'lere yönelik başlattığı operasyonda onlarca milisin öldürüldüğü bildirildi. Saldırılarda Husi'lerin önderi Abdulmelik El-Husi'nin evinin yerle bir edildiği aktarıldı. Mısırdaki doğu El- Avsat gazetesi suudlu bir kaynağa dayandırarak verdiği haberde, bu saldırılarda evi yerle bir edilen Husi liderinin de öldüğü iddia edildi.

OPERASYONA 100 SAVAŞ JETİ KATILDI

Suudi Arabistan gece Yemen'deki Şii Husilere yönelik hava operasyonu başlatmıştı. Gece ½ si 100 harp jeti ile Başkent Sana'da Husi'lere yönelik başlatılan operasyona başta Mısır olmak üzere Fas, Ürdün, Sudan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn, her çeşitli askeri desteği vereceklerini olayın ilk başladığı andan itibaren duyurmuşlardı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar