İran’daki idamları konsolosluk önünde protesto ettiler

Fatih'teki İran Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, ülkedeki idamları protesto etti. İran'da Kürt siyasetçilerin idam edildiğini belirten eylemciler, cezaevindeki 59 Kürt siyasetçinin de ölüm tehdidi altında olduğunu belirtti. İran...

Google Haberlere Abone ol
İran’daki idamları konsolosluk önünde protesto ettiler

Fatih'teki İran Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, ülkedeki idamları protesto etti. İran'da Kürt siyasetçilerin idam edildiğini belirten eylemciler, cezaevindeki 59 Kürt siyasetçinin de ölüm tehdidi altında olduğunu belirtti.

İran Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, 'İran'da idamları durdurun' yazılı pankart açtı. Sloganlar eşliğinde konsolosluk önüne gelen protestocular, burada basın açıklaması yaptı. Eylem sırasında polis de güvenlik önlemi aldı.

Eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Su Gökdemir, "Geçtiğimiz günlerde Kürt tutsaklar idam edildi. İdam edilen Kürt tutsakların ailelerine bile haber verilmezken, idamların hangi şehirde yapıldığı bilgisi de sömürgeci İran devleti tarafından açıklanmadı. İran’da 9 Mayıs 2010 yılında da Şirin Elemhuli, Farzad Kemanger, Ferhad Wekili, ve Ali Haydarhıyan gibi Kürt siyasetçileri, 26 Ekim 2013’de de Kürt siyasetçi Habibullah Gulperipur, Urmiye Cezaevi’nde idam edilmişti. Rejimin siyasal faaliyetleri nedeniyle haklarında idam kararı verdiği 59 Kürt siyasetçi ise halen İran cezaevlerinde ölüm tehdidi altında.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından protestocular, konsolosluk önünden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar