İran heyetiyle işbirliği protokolü imzalandı

İran’ın Batı Azerbaycan Urumiye kenti ile Kahramanmaraş Belediyesi arasında spor ve kültürel alanlarda işbirliği protokolü imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
İran heyetiyle işbirliği protokolü imzalandı

İran’ın Batı Azerbaycan Urumiye kenti ile Kahramanmaraş Belediyesi arasında spor ve kültürel alanlarda işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre, 2 kent arasında karşılıklı geziler düzenlenerek spor, kültür ve sanatsal faaliyetlerde işbirliği yapılacak. Ayrıca müsabakalarda karşılıklı hakem ve antrenör alış-verişi de sağlanacak.

    Beraberindeki heyetle birlikte Kahramanmaraş’ı ziyaret eden İran Batı Azerbaycan Urumiye kenti Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Khalili, 2 günlük ziyaretin ardından Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı’yla, belediye binasında spor ve kültürel etkinliklerde işbirliği anlaşması imzaladı.

    İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Urumiye kenti Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Khalili, iki ülke arasında imzalanan protokolle kültür etkileşimin sağlanacağını belirtti.

    Kahramanmaraş’ta bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Khalili, “Güzel görüşmelerimiz oldu. Bu protokol ile gerek bizim bölgemizde gerekse buradaki gençlerin birlikte kültür alışverişlerini sağlayacağız.” dedi.

    Urumiye kenti Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde 48 branş’ta sporcu yetiştirildiğini belirten Khalili şöyle konuştu: “Bu protokol ile hem sportif alanda hem de kültürel alanda çok güzel gelişmelerin olacağına inanıyoruz. Karşılıklı kamp kurmalar, spor aktiviteleri, kültürel ve sanatsal faaliyetler ile diğer alanlarda da çeşitli işbirliği oluşturulacağına inanıyoruz. Bize nezaket gösterip kabul eden ve bu protokolün oluşmasına imkan sağlayan başta Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı’ya ve diğer ilgililere teşekkür ediyoruz.”

    Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı da İran’lı sporcuların her zaman kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası güreş turnuvasına katıldığını söyledi. İmzalanan protokol ile gençlerin başta Urumiye olmak üzere diğer kentlerde çeşitli aktivitelerle bir araya geleceğini ifade eden Kabakcı şunları kaydetti: “Bu protokol gereği yapılacak olan sportif faaliyetler sayesinde gençlerimizin birbiriyle irtibat kuracaklarına, fikir alışverişinde bulunacaklarına inanıyoruz. İran güreş takımları her zaman etkinliklerimize katılmışlardır. Sempozyumlarımızda da İranlı akademisyenler gelerek bildiri sunmuşlardır. Çok daha önceleri başlayan gidip gelme ilişkilerimizi bir zemine oturtmak maksadıyla bu protokolü imzalamayı uygun gördük. Protokol gereği, spor müsabakalarında karşılıklı hakem ve antrenör alıp verme, etkinliklere takım halinde katılma, karşılıklı kamp kurma, sempozyum, konferans, panel gibi etkinliklerle kültürel alışveriş imkanı sağlama gibi aktivitelerle iki ülke arasında ilişkilerin güçlendirmeyi hedeflemekteyiz.”

    Konuşmaların ardından imzalar atıldı, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Khalili’ye tablo hediye etti. Khalili de Kabakcı’ya üzüm simgeli ceviz oyma hediye etti. CİHAN

Yorumlar