Irak’taki gelişmeler Kayseri ticaretini de etkiledi

Kayseri Ticaret Odası (KTO), son günlerde olumsuz gelişmelerle gündeme gelen Irak’a yönelik ticaret ve ihracat yapan üyeleri ile sektör temsilcilerini düzenlediği toplantı ile buluşturdu. Toplantıda Irak’ta yaşanan gelişmelerin, ülkeye...

Google Haberlere Abone ol
Irak’taki gelişmeler Kayseri ticaretini de etkiledi

Kayseri Ticaret Odası (KTO), son günlerde olumsuz gelişmelerle gündeme gelen Irak’a yönelik ticaret ve ihracat yapan üyeleri ile sektör temsilcilerini düzenlediği toplantı ile buluşturdu. Toplantıda Irak’ta yaşanan gelişmelerin, ülkeye ihracat yapan sektördeki firmaları olumsuz etkilediği ve çözümü ile ilgili çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıya, KTO Başkan Yardımcısı Ferhat Akmermer, Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Özbek, meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Hiçyılmaz, Irak’ta gelinen nokta sonrasında sektör temsilcilerinin görüşlerinin alınacağını belirterek, "Türkiye olarak Irak’a ihracatımız yaklaşık 12 milyar dolar civarındadır. Almanya’dan sonra en çok ihracat yaptığımız ülke olan Irak’a ticaretin ve ihracatın seyri noktasında yaşanan sıkıntılara ilişkin görüşleri, üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda dile getireceğiz. Yaşanan sıkıntıların çözümü ve ilerleyen süreçte karşılaşılabilecek sorunların bertaraf edilebilmesi adına bu toplantıyı önemsiyoruz." dedi.

Başkan Hiçyılmaz’ın açılış konuşmasının ardından, katılımcılar Irak’ta yaşanan gelişmeler ve Kayseri’nin ticareti ve ihracatına ilişkin görüşlerini açıkladı. Katılımcıların öneri ve görüşlerini dikkatle dinleyen ve not alan Başkan Hiçyılmaz, toplantının kapanışında ise "Irak’ta yaşanan olayların kısa vadede Kayseri’nin ticaretini ve ihracatını etkilediği bir gerçektir. Toplantımız sonrasında katılımcıların önerilerini, TOBB’da ve özellikle de ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda detaylı şekilde aktaracağız. Sorunların çözümü için hangi yolların takip edilmesi gerektiği konusunda girişimlerde bulunacağız. İlerleyen zamanda Irak’taki durumu da göz önüne alarak bu tür toplantıları yeniden yapabiliriz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar