Irak'ta çatışma ortasında mahsur kalan Türk mühendisin ailesi endişeli

Adanalı inşaat mühendisi 27 yaşındaki Erhan Deveci, Irak’ın Ramadi kentinde Irak ordusu, aşiretler ve El Kaide militanları arasında süren çatışmaların ortasında kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta çatışma ortasında mahsur kalan Türk mühendisin ailesi endişeli

Adanalı inşaat mühendisi 27 yaşındaki Erhan Deveci, Irak’ın Ramadi kentinde Irak ordusu, aşiretler ve El Kaide militanları arasında süren çatışmaların ortasında kaldı. 75 Türk işçiyle birlikte mahsur kalan Deveci'nin Adana'da yaşayan ailesi, çocuklarının bir an önce gelmesini beklediklerini söyledi.

İnşaat mühendisi Erhan Deveci, 6 ay önce, inşaat şirketinde çalışmak için Irak'ın başkenti Bağdat’ın Ramadi bölgesine gitti. Bu güne kadar Türkiye'ye gelmeyen Deveci, anne ve babası ile zaman zaman internet üzerinden bazen ise telefonla görüştü.

Otel inşaatında çalışan Deveci'nin bulunduğu yerde, bir hafta önce Iraklı silahlı gruplar arasında çatışma çıktı. Deveci ile birlikte 75 Türk mühendis, teknik eleman ve işçi ile 15 Iraklı işçi, karakolların basılıp binaların bombalarla havaya uçurulduğu bölgede mahsur kaldı. Türk mühendis Erhan Deveci, internet üzerinden bağlantı kurduğu babasına içinde bulundukları durumu anlattı. Babası ise yetkili yerlere haber verdi.
Merkez Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesinde oturan Deveci'nin ailesi, oğullarının mahsur kaldığına üzüldü. Deveci'nin 50 yaşındaki babası Rahmi Deveci, iki gün önce görüştüklerinde oğlunun mahsur kaldığını öğrendiğini söyledi.

Rahim Deveci, “İnternetten irtibat halindeyiz görüştüğümüzde ‘Şu an ateş altındayız, gerekli yerlere bilgi verirseniz iyi olur’ dedi.” diye konuştu.

Oğlu ile en son gece 24.00’te görüştüğünü anlatan baba Deveci, şöyle devam etti: “Sabaha karşı çıkacaklarını söylediler. Ondan sonra haber alamıyoruz. 6 ay oldu gideli. Bir an önce çocuğumuzun gelmesini istiyoruz. Bizim tek tesellimiz bu. 6 aydır görüşmüyorduk.”
CİHAN

Yorumlar