Irak'ta 103 DAİŞ Militanı Hayatını Kaybetti

Irak ordusu ve DAİŞ arasındaki çatışmalarda hayatını kaybeden 103 terör örgütü mensubu, Genel Felluce Hastanesi'ne kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta 103 DAİŞ Militanı Hayatını Kaybetti

Irak ordusu ve DAİŞ arasındaki çatışmalarda hayatını kaybeden 103 terör örgütü mensubunun Enbar vilayetindeki Genel Felluce Hastanesi'ne kaldırıldığı söylendi.

Felluce'nin önde gelen isimlerinden Ebu Casim ed-Duleymi, DAİŞ militanları ve Irak ordusu içerisinde Enbar'a bağlı El-Kerme ilçesinde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren 103 militanın cesedinin son 24 saat içerisinde DAİŞ'in kontrolü altındaki Genel Felluce Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

47 YARALI MİLİTAN AYNI HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

Ebu Casim ed-Duleymi bununla birlikte yaralanan 47 militanın da tıpkı hastanede tedavi altına alındığını sözlerine ekledi.

MİLİTANLAR, TOPLU MEZARA GÖMÜLDÜ

Duleymi, 'DAİŞ, militanlarının cesetlerini Felluce'de açtığı toplu mezarlara gömdü. Yaralılar ise DAİŞ'in Felluce'yi denetim altına aldığında hastaneye getirdiği Iraklı olmayan doktorlar nedeni ile tedavi ediliyor' dedi.

SİVİLLERİN HASTANEYE GİRMESİ ENGELLENİYOR

DAİŞ'in yaralı militanların güvenliği için Genel Felluce Hastanesi'nde ve etrafında militan sayısını artırdığını anlatım eden Duleymi, terör örgütünün sivillerin hastaneye girmesini engellediğini söyledi.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Irak'ta DAİŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'un arkasından öteki kimi yerleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin muhtelif kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, terör örgütü militanlarının olduğu yerleri kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya hava desteği veriyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar