Iraklılar, Manisa Valiliği önünde eylem yaptı

Manisa'ya yerleştirilen yaklaşık 250 Iraklı, zor şartlar altında olduklarını ve parasız kaldıklarını öne sürerek valilik önünde eylem yaptı. Iraklılar, Vali Erdoğan Bektaş'tan yardım istedi. Bağdat ve Musul gibi şehirlerden gelenler,...

Google Haberlere Abone ol
Iraklılar, Manisa Valiliği önünde eylem yaptı

Manisa'ya yerleştirilen yaklaşık 250 Iraklı, zor şartlar altında olduklarını ve parasız kaldıklarını öne sürerek valilik önünde eylem yaptı. Iraklılar, Vali Erdoğan Bektaş'tan yardım istedi.

Bağdat ve Musul gibi şehirlerden gelenler, meslek sahibi olduklarını; ancak Türkiye'de çalışma izni verilmemesinden dolayı hiçbir işe alınmadıklarını söyledi. Türkçe konuşmakta zorlanan mülteciler adına açıklama yapan Adnan Sabbah, “Birleşmiş Milletler belirli bir zaman sonra bizim gibi mültecileri Amerika, Almanya, Kanada gibi ülkelere yerleştiriyor. Ancak bizi buraya gönderdiler ve unuttular. Beş ay önce başvurduğumuzda hiçbir sonuç alamadık. Buraya geldik ama üç ayda bir aldığımız 300 lira yardımdan başka hiçbir gelirimiz yok. Bize verilen belgelerin üzerindeki 'çalışma hakkı yoktur' ibaresinden dolayı işe de giremiyoruz. Hem parasız hem de çaresiziz.” dedi.

Çocuklarının eğitime devam edemediğini ifade eden Sabbah, mülteci oldukları için kiralık ev bulamadıklarını, parklarda yatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Sabbah, “Bize yardım etsinler. Biz diğer mülteciler gibi başka yerlere gitmek istiyoruz. Çünkü burada yaşayamaz hale geldik. Çocuklarımız okula gidemiyor, doğru düzgün Türkçe konuşamıyoruz. Bizim geleceğimiz belirsiz. Başka ülkelere gidip artık yerleşik bir düzen kurmak istiyoruz.” diye konuştu.

Manisa Valiliği önünde bekleyen Iraklılardan 4 kişi, Vali Erdoğan Bektaş ile konuştu. Basına kapalı görüşmenin ardından Iraklılar, Vali Bektaş'ın yardım sözü verdiğini söyledi. Mülteciler, görüşmenin ardından valilik önünden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar