Iraklı öğrenciler çiçeklerle karşılandı

Merkezi Irak’ta bulunan Fezalar Eğitim Kurumları'nın öğrencileri, ‘Mezopotamya ve Anadolu Kardeşler Kültür Şenliği’ programı için Mardin’in Midyat ilçesine geldi.

Google Haberlere Abone ol
Iraklı öğrenciler çiçeklerle karşılandı

Merkezi Irak’ta bulunan Fezalar Eğitim Kurumları'nın öğrencileri, ‘Mezopotamya ve Anadolu Kardeşler Kültür Şenliği’ programı için Mardin’in Midyat ilçesine geldi. Öğrenciler, 8-18 Mart tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir dizi konser verecek. Kültür şöleninin ilk ayağı Midyat’ta yapılacak.

Irak’ın Erbil, Süleymaniye, Kerkük, Duhok, Soran, Musul, Bağdat, Halepçe, Ramadi ve Basra şehirlerinden gelen 80 öğrenci ve 40 öğretmen, Midyat Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSADER ) yetkililerince çiçeklerle karşılandı. Uzun araç konvoyları eşliğinde şehir turu atıldıktan sonra dinlenecekleri mekânlara bırakılan öğrencilerin, bugün ilçenin tarihi ve tursitik mekanlarını dolaşmaları bekleniyor.

MİSADER Başkanı Yusuf Yenigün, öğrencilerin, Mehmet Nezih Erdem Koleji Konferans Salonu’nda bugün akşam saat 19.00’da gösteri sunacağını bildirdi. Yenigün'ün verdiği bilgiye göre, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Türkmence şarkı, şiir, halk oyunları ve özel beceri gösterileri yapacak olan öğrenciler, uğradıkları her beldede barış ve kardeşlik mesajları verecek.


CİHAN

Yorumlar