Iraklı çocukların sevgisi salonlara sığmadı

Kuzey Irak'ta Türkiye'den giden eğitim gönüllülerinin açtığı 21 okulda eğitim gören öğrenciler, kültür şenliği kapsamında Mardin’in Kızıltepe ilçesine geldi.

Google Haberlere Abone ol
Iraklı çocukların sevgisi salonlara sığmadı

Kuzey Irak'ta Türkiye'den giden eğitim gönüllülerinin açtığı 21 okulda eğitim gören öğrenciler, kültür şenliği kapsamında Mardin’in Kızıltepe ilçesine geldi. Mova Park Salonu'nda binlerce kişinin katıldığı programda davetliler salona sığmadı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği şenlikte birçok davetli ayakta kaldı. Kürtçe ve Türkçe şarkıların seslendirildiği, folklor gösterilerinin sahnelendiği şenlikte Kızıltepeliler, salonda halay çekti, türkülere eşlik etti.

İpekyolu Eğitim Kültür Sanat Derneği (İPEKSAYDER) işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Abdulğafur Eroğlu bir konuşma yaptı. Eroğlu, fedakar öğretmenlerin azmi ve Anadolu’nun ‘gönlü zengin’ sponsorlarının desteği ile faaliyet gösteren Türkiye okullarının, 20 yıldır dünyaya Türkiye’nin ve Anadolu’nun sesini yaydığına gururla şahit olduklarını belirtti. Eroğlu, yurt dışındaki okulların evrensel değerlere hizmet etiğini ve dünyada barış ve sevginin yerleşmesine büyük katkı yaptığına vurgu yaptı.

Yıllardır çalışmalarıyla kendini ispatlamış olan Türkiye okullarının, bugün ülkede hiç de hak etmediği ithamlarla karşı karşıya kaldığını aktaran Eroğlu, şunları ifade etti: ”Bu sürecin, sadece Allah rızası için yola çıkan insanları daha da fazla kenetlediğini güzel Anadolumuzun devletler muvazenesinde olması gereken yere ulaşması için daha da fazla çalıştıklarını görmekteyiz. Allah’ın rızası için yola çıkanların hiçbir tehdit ve korkutmalara aldırmadan, başka rızalara boyun eğmeden ömürlerinin sonuna kadar hak olarak bildikleri bu yolda devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnsan için Allah varsa orada sorun, sıkıntı, keder yoktur. Bu coğrafyanın güzel insanı bunu ‘Xweda heye; xem tune ye’ diyerek ne de güzel ifade etmiştir. Yani ‘Allah var gam yok’. İPEKSAYDER olarak ‘Vira Bismillah’ deyip Allah’ın rızanı kazanmak için daha yok mu kapısını çalıp gönlüne gireceğimiz, sevgi tohumları atıp yeşermesini bile beklemeden başka gönüllere koşacağımız, gönüller yok mu şuuruyla bu yolda ölene kadar devam edeceğiz. Özellikle bu işin fikir mimarı olan kendisiyle hep iftihar ettiğimiz değerli büyüğümüz muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz.”

Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu proje yeni bir dünya kuracak ve bizim rengimize boyayacak bir kutlu projedir. Kimsenin önünde arkasında bir şey aramasına gerek yok. Olsaydı 20 yıldır mutlaka bir şeyler yaşanırdı. Sponsor olan veya fedakar meçhul kahramanların her adımı gönüllülük üzerine ilerliyor. Merak eden, iz sürüp araştıran herkesi hayrete düşüren tablolar karşımıza çıkıyor. Bu okullar sadece dil öğretmiyor, kapsamlı bir şekilde kültürümüzün dünyaya yayılmasına vesile oluyor. İnşallah bu beste yarım kalmayacak, tamamlanacaktır. Hassas zeminde kardeşlik bağlarıyla bağlı hareket etmemiz gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum."

Erbil, Süleymaniye, Duhok, Kerkük'ten gelen öğrenciler Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkı, şiir, ezgiler seslendirdi. Yoğun istek üzerine bazı öğrenciler 2. defa sahneye çağrıldı. Program boyunca salonu dolduran davetliler öğrencilere eşlik etti.





CİHAN

Yorumlar