Irak'a 40 bin 750 kişilik gıda kolisi ulaştırıldı

Dışişleri Bakanlığı Irak Kriz Masası’ndan yapılan mutad açıklamada, dün (22 Haziran) yapılan açıklamanın geçerliliğini sürdürdüğüne işaret edilerek, bölgedeki yardım faaliyetleri hakkında bilgi aktarıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi...

Google Haberlere Abone ol
Irak'a 40 bin 750 kişilik gıda kolisi ulaştırıldı

Dışişleri Bakanlığı Irak Kriz Masası’ndan yapılan mutad açıklamada, dün (22 Haziran) yapılan açıklamanın geçerliliğini sürdürdüğüne işaret edilerek, bölgedeki yardım faaliyetleri hakkında bilgi aktarıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından başlatılan insani yardımlar çerçevesinde; bugüne kadar toplam 40 bin 750 kişilik gıda kolisi, 10 bin battaniye, 1,920 yatak, 2 bin mutfak seti, 12 bin 500 kişilik çadır ile 217 bin 982 kutu ilacın bölgeye ulaştırıldığı bildirildi.

Kerkük'ün güneyindeki Beşir köyündeki çatışmalar nedeniyle Kerkük'e sığınmak zorunda kalan Türkmenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD tarafından hazırlanan 6 bin kişilik, bin 150 adet gıda kolisinin 21 Haziran günü Kerkük’e ulaştırılarak dağıtımına başlandığı belirtilen açıklamada, “İnsani yardımlarımızın dağıtımının yerinden eşgüdümünü sağlamak amacıyla görevlendirilen AFAD ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) personeli de 22 Haziran günü Erbil’e intikal etmişlerdir. Kızılay tarafından ise 17 çok amaçlı çadır, 10 bin 848 adet 1,5 litrelik su ve 96 bin 924 adet bisküvi, 8 Kızılay personeli ile birlikte 20 Haziran günü Sincar bölgesine gönderilmiştir.” denildi.

İHTİYAÇLARI SAHA GÖREVLİLERİ TESPİT EDİYOR

Irak’ta meydana gelen iç karışıklık nedeniyle yerlerinden edilmiş insanların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla AFAD tarafından başlatılan insani yardımlar çerçevesinde; bugüne kadar toplam 40 bin 750 kişilik gıda kolisi, 10 bin battaniye, bin 920 yatak, 2 bin mutfak seti, 12 bin 500 kişilik çadır ile 217 bin 982 kutu ilacın bölgeye ulaştırıldığı bildirildi. Sahada görev yapan AFAD, TİKA ve Kızılay ekiplerinin insani yardım taleplerini derlediği ve buna uygun şekilde yardımların ihtiyaç sahiplerine iletilmesinin sağlandığı vurgulandı.

Açıklamada, Irak’ta alıkonulan tüm vatandaşların Türkiye’ye en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü, Bağdat Büyükelçiliği'nin halen Irak’ta bulunan vatandaşların güvenli bir şekilde dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam ettiği tekrarlandı.

CİHAN

Yorumlar