Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi'den ziyaret

ITC Genel Başkanı Salihi ve beraberindeki bir heyet, KYB'ni ziyaret ederek, politbüro üyeleri ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi'den ziyaret
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Erşat Salihi ve beraberindeki bir heyet, Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni (KYB) ziyaret ederek, politbüro üyeleri ile bir araya geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentindeki KYB parti merkezine gelen Salihi başkanlığındaki ITC heyeti basına kapalı yaklaşık 2 saat KYB politbüro üyeleriyle görüşme gerçekleştirdi.

Söz konusu görüşmeden sonra Salihi ve KYB Politbüro Üyesi Sadi Ahmed Pire ile ortak basın toplantısı düzenledi.

KYB ve ITC'nin Baas Rejimi'ne karşı ortak mücadele tarihlerinin ayni olduğunu belirten Salihi, "ITC olarak KYB ile eskiye dayanan iyi ilişkilerimiz var ve şuanda bu şekilde olmaya devam ediyor. Baas Rejimi'ne karşı 1980'li yıllardan bu yana hepimiz aynı cephede mücadele ediyorduk." ifadelerini kullandı.

"Diktatör Baas Rejimi'ne karşı Türkmen ve Kürtler beraber mücadele etti ve bunun meyvesini de beraber toplamaları gerekiyor." diyen Salihi, "Irak'taki Türkmenler olarak verdiğimiz mücadelenin sonuçlarını alamadık. Tam tersine terör örgütlerinin hedefi haline geldik." dedi.

Kürt ve Türkmenlerin ortak çok büyük tehlikelerle karşı karşıya kaldığını da aktaran Salihi, "Ortak düşmanımız terör örgütü DAEŞ'i yenmek için aramızdaki sorunları diyalog yoluyla çözme girişimi içerisindeyiz." diye konuştu.

Öte yandan KYB Politbüro Üyesi Pire ise Türkmen ve Kürtlerin arasındaki iyi ilişkilerin önemine değinerek, Türkmenlerin Irak'ın en eski unsurları arasında yer aldığını kaydetti.

Yorumlar